AcasăPoliticaMinistrii de externe din UE au dezbatut problema refugiatilor. Aurescu: Avem nevoie...

Ministrii de externe din UE au dezbatut problema refugiatilor. Aurescu: Avem nevoie de solutii comune la nivel european

(sursa foto: mae.ro)

Sefii Diplomatiei din statele Uniunii Europene s-au intalnit, la finele acestei saptamani, la Luxemburg, pentru  a analiza, printre altele, problematica migratiei, considerata, la acest moment, o provocare majora la nivel european.

(sursa foto: mae.ro)

Prezent la reuniunea informala a ministrilor afacerilor externe din tarile apartinand UE, desfasurata vineri si sambata, Bogdan Aurescu s-a exprimat in favoarea gasirii, cat mai rapid, a unor solutii comune la nivelul Uniunii in vederea gestionarii acestei probleme. „Avem nevoie de solutii urgente si adecvate care sa trateze problema la sursa, in tarile de origine, dar si in cele de tranzit. E nevoie de adresarea problemelor care stau la originea fenomenului”, a precizat ministrul roman de Externe, subliiniind un aspect esential in aceasta chestiune  – „cele unilaterale nefiind eficiente”.

Criza generata de valul de refugiati ajunsi in Europa are o deosebita importanta cel putin din doua privinte, a lasat sa se intrevada inaltul diplomat. „Migratia este unul dintre cele mai sensibile dosare de pe agenda europeana actuala, prin implicatiile pe plan umanitar, dar si prin provocarile la adresa politicilor Uniunii Europene si a modului de gestionare a spatiului european”, a mai punctat seful Diplomatiei romane, intr-un comunicat remis presei de catre reprezentantii MAE.

In acest context, Liviu Dragnea anunta, vineri, pe contul sau de Facebook, faptul ca marti ar urma sa discute pe aceasta tema cu Aurescu, in cadrul sedintei Coalitiei de guvernare. „L-am invitat marti, la sedinta Coalitiei, pe Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, pentru a prezenta un raport privind cotele de imigranti si daca institutiile statului pot sa faca fata acestora. Vreau sa ne spuna daca suntem pregatiti sau nu, cati vin, exact, ce inseamna asta pentru statul roman, ce masuri luam”, nota seful interimar al PSD-ului. De asemenea, problematica imigrantilor constituie unul dintre subiectele de dezbatere din cadrul viitoarei sedinte a CSAT.

author avatar
Cristina Stefan
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger