AcasăPoliticaMihnea Motoc si Viorel Mosanu, acreditati ambasadori in Marea Britanie, respectiv Belarus

Mihnea Motoc si Viorel Mosanu, acreditati ambasadori in Marea Britanie, respectiv Belarus

Mihnea Motoc (foto: ue.mae.ro)

Printre cele patru decrete semnate, luni, de catre seful statului se numara si cele privind acreditarea inaltilor reprezentanti diplomatici ai Romaniei in Marea Britanie si Belarus.

Mihnea Motoc (foto: ue.mae.ro)

Este vorba despre documentul prin care se oficializeaza acreditarea in calitate de ambasador extraoridinar si plenipotentiar al Romaniei in regatul unit al Marii britanii si Irlandei de Nord a lui Mihnea Ioan Motoc, nimeni altul decat sotul Iuliei Motoc, fost judecator CCR, in intervalul 2010-2013, actualmente magistrat la Curtea Europeana Drepturilor Omului, dar si al lui Viorel Mosanu, in calitate de ambasador in Belarus.

Anuntul a fost facut, marti, de catre reprezentantii Administartiei prezidentiale, prin intermediul unui comunicat de presa.

Pana sa fie propus ambasador in Anglia, diplomatul in varsta de 48 de ani a fost, incepand cu 2008, reprezentant permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, precum si inalt reprezentant al dimplomatiei romane in Olanda, timp de doi ani, incepand cu anul 1999.

La randul sau, anterior propunerii sale pentru postul de ambasador in Republica Belarus, Viorel Mosanu a ocupat postul de ministru-consilier la Ambasada Romaniei din Ucraina.

author avatar
Cristina Stefan
787 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger