AcasăPoliticaMihnea Motoc, propunerea lui Ponta pentru postul de ministru de Externe

Mihnea Motoc, propunerea lui Ponta pentru postul de ministru de Externe

Dupa ce Teodor Melescanu si-a dat demisia din functia de ministru de Externe, premierul Victor Ponta trebuie sa-i trimita presedintelui Traian Basescu o noua nominalizare.

Favoritul lui Victor Ponta in acest moment este Mihnea Motoc, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana. Anuntul a fost facut chiar de Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Dupa ce i-a multumit lui Teodor Melescanu pentru eforturile depuse in organizarea alegerilor din strainatate, premierul Victor Ponta a precizat ca „astazi il voi propune ca nou ministru de externe pe domnul ambasador Mihnea Motoc”.

Victor Ponta trebuie sa faca o noua propunere si pentru postul de ministru al Culturii, post de care s-a ocupat chiar el, interimar, pana acum. Deocamdata insa nu se stie cine este favoritul lui Ponta la preluarea portofoliului.

Mihnea Motoc a fost, printre altele, ambasadorul Romaniei in Regatul Tarilor de Jos, presedintele Autoritatii Nationale de Securitate sau sef al delegatiei Romaniei la negocierile pentru aderarea la NATO.

Mihnea Motoc este casatorit cu Iulia Motoc, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, iar impreuna au un fiu.

author avatar
Cristi Ionita
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger