AcasăPoliticaMihai Tudose, desemnat premier. Iohannis: aceasta criza trebuie terminata foarte repede

Mihai Tudose, desemnat premier. Iohannis: aceasta criza trebuie terminata foarte repede

Propunerea facuta de PSD si sustinuta de partenerii de Coalitie, si anume de ALDE, a primit, luni seara, unda verde din directia Cotrocenilor.

Mihai Tudose

Klaus Iohannis a anuntat, la finele consultarilor cu formatiunile parlamentare, derulate incepand cu aceasta dupa-amiaza, ca il desemneaza pe Mihai Tudose prim-ministru. Nu inainte de a sublinia ca in cadrul acestor intalniri de luni s-a desprins concluzia ca „PSD si ALDE sustin ca au in continuare o majoritate in Parlament”, semn ca a fost indeplinit unul din criteriile enuntate, practic, zilele trecute, de catre seful statului, in privinta succesorului lui Grindeanu – nevoia ca nominalizarea pentru Palatul Victoria sa aiba in spate sustinerea unei majoritati politice.

„Aceasta criza prin care trecem, fiindca este o criza politica, dauneaza grav Romaniei, dauneaza economiei romanesti, dauneaza imaginii Romaniei in lume si opinia mea este, in aceasta chestiune, ca aceasta criza trebuie terminata foarte repede. Trebuie sa avem cat se poate de repede un nou Guvern, un Guvern care incepe sa rezolve problemele care au ramas nerezolvate, respectiv problemele care au aparut din cauza acestei crize, care a pornit din interiorul PSD-ului”, a transmis presedintele. Tot seful statului a adaugat ca, „luand in considerare toate acestea si avand in vedere ca este nevoie urgenta de un Guvern, il desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discutii in zilele urmatoare si se va prezenta cu o echipa guvernamentala in Parlament”.

Va amintim ca, orele trecute, Liviu Dragnea anuntase ca, in situatia in care nominalizarea lui Tudose avea sa primeasca ok-ul de la presedinte, joi s-ar putea ca noul Guvern sa treaca deja de Legislativ, posibil si sa depuna juramantul.

author avatar
Cristina Stefan
202 afisari

2 COMENTARII

  1. Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii blazar906@gmail.com

  2. Oferta speciala lucru acasa: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: belu_constanta@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger