AcasăPoliticaMihai Razvan Ungureanu, nominalizat de Klaus Iohannis la sefia SIE

Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat de Klaus Iohannis la sefia SIE

Ungureanu, fostul sef al Guvernului si, totodata, ex-sef al  SIE este, oficial, propunerea presedintelui pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

Dupa mai multe luni de asteptari, dar si indelungi speculatii in privinta numelor posibililor candidati pentru ocuparea primei functii in cadrul SIE, s-a aflat oficial, ca propunerea presedintelui Iohannis pentru acest post este Mihai Razvan Ungureanu.

La randul sau, liberalul Ungureanu – pe care, la finele lunii decembrie a anului trecut  Iohannis l-a numit consilier personal al presedintelui- s-a declarat onorat de decizia sefului statului, respectiv de faptul ca l-a nominalizat drept posibil succesor al lui Melescanu in fruntea SIE.

Parlamentul, instiintat de catre liderul de la Cotroceni in privinta deciziei sale, este cel care decide in privinta acestei nominalizari. „Conform prevederilor constitutionale, domnul Presedinte Klaus Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens”, se mentioneaza intr-un comunicat al Presedintiei.

Va reamintim ca Ungureanu a condus SIE in perioada 2007-2012, dar si ca liberalul a fost atat ministru de Externe, dar si sef al Guvernului, pana in intervalul februarie-mai 2012.

author avatar
Cristina Stefan
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger