AcasăPoliticaMesajul presedintelui Iohannis, la opt ani de cand Patriarhul Daniel se afla...

Mesajul presedintelui Iohannis, la opt ani de cand Patriarhul Daniel se afla in fruntea Bisericii Ortodoxe

In ziua in care, la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, printr-un eveniment la care au participat demnitari ai statului si inalte fete bisericesti, s-au marcat opt ani de la intronizarea Preafericitului Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, seful statului a ales sa transmita un mesaj cu acest prilej.

Cu mentiunea ca, aflat dincolo de Ocean, intr-o vizita oficiala, nu a putut fi prezent personal la ceremonie, drept urmare a transmis mesajul sau prin intermediul unui consilier de la Cotroceni , seful statului a subliniat faptul ca evenimentul de miercuri este unul „deosebit de important” atat pentru pentru credinciosii ortodocsi din Romania, cat si pentru cei din comunitatile autohtone aflate in afara granitelor tarii. „Nu voi inceta sa cred si nu voi obosi sa spun ca avem nevoie ca valorile crestine, taria credintei si identitatii spirituale sa isi regaseasca locul binemeritat in centrul societatii noastre. Ele sunt purtatoarele unor mesaje si energii etice fara de care viitorul natiunii nu poate fi decat incert, dezvoltarea sa sovaitoare, iar viata noastra nesigura”, a transmis primul om in stat.

Totodata, cu prilejul aniversarii de care se bucura atat institutia Bisericii Ortodoxe, prin reprezentantii sai, cat si credinciosii ortodocsi, la Catedrala Patriarhala a fost oficiata o slujba „te Deum”, la care a fost prezent Patriarhul insusi, dar la care au asistat si alte inalte figuri bisericesti, preoti si diaconi. Totul a avut loc chiar intr-o zi de 30 septembrie, data la care, in 2007, Prefericirea Sa Daniel era intronizat Patriarh al BOR, succesor al Prefericitului Parinte Teoctist.

sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger