AcasăPoliticaMesajul premierului Ponta, dupa discutiile de dimineata, pe tema Codului fiscal!

Mesajul premierului Ponta, dupa discutiile de dimineata, pe tema Codului fiscal!

Cu doar o saptamana inainte ca noul Cod fiscal sa fie supus din nou votului Parlamentului, partidele parlamentare au avut discutii pe marginea acestui proiect.

In conditiile in care, in cursul diminetii de joi, reprezentantii formatiunilor cu reprezentare in Legislativ s-au intalnit la Palatul Parlamentului, convenind, printre altele, asupra faptului ca, de la 1 ianuarie anul viitor, TVA-ul sa se reduca la 20 %, premierul a transmis un mesaj, dupa ce au fost aflate rezultatele intrevederii tehnice la care au participat ministrul Economiei, social-democratul Teodorovici, precum si reprezentanti ai PNL, UNPR, UDMR si ALDE. „Saptamana viitoare trebuie sa se termine batalia politica si sa avem Codul ‪Fiscal aprobat si promulgat de Presedinte”, considera seful Executivului.

Mai mult, prin intermediul aceleiasi postari aparute in urma cu doar cateva minute, pe pagina oficiala de Facenbook a premierului, Ponta isi exprima convingerea ca un astfel de consens la nivelolitic e ca se poate de util. „Mesajul fundamental pentru ‪economie si zona sociala este 20% cota generala ‪TVA! Un consens politic ne va ajuta sa mergem in aceeasi directie si sa gasim solutii rationale”, conchide premierul Ponta.

Noul Cod fiscal, retrimis in Parlament de catre seful statului, in urma cu aproximativ o luna, urmeaza sa fie reexaminat si votat in cele doua Camere in cursul saptamanii viitoare, parlamentarii urmand sa revina din vacanta mai devreme, in acest sens fiind covocata o sesiune extraordinara a Legislativului.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger