AcasăPoliticaMesajul lui Ponta adresat romanilor care protesteaza in liniste, la Londra, dupa...

Mesajul lui Ponta adresat romanilor care protesteaza in liniste, la Londra, dupa reportajul difuzat de un post TV

In conditiile in care mai multe zeci de romani au protestat in liniste, duminica, la Londra, in fata sediului Channel 4, un post TV privat din Regatul britanic care a prezentat recent, un prim episod dintr-un serial despre romani, intitulat  „Romanians are coming”/ „Vin romanii”, si in care sunt prezentate preponderent aspecte negative, primul-ministru si-a exprimat sustinerea fata de initiativa manifestantilor.

De la Bucuresti, prin intermediul Internetului si a unei retele de socializare, Victor Ponta a transmis un gand in acest sens. „Imi exprim solidaritatea cu romanii care protesteaza in linste fata de reflectarea partinitoare a cetatenilor nostri de catre Channel 4„, suna mesajul postat, duminica dupa-amiaza, pe contul de Twitter al premierului.

Insa nu doar seful Guvernului reactioneaza fata de un prim episod dintr-un reportaj prezentat de postul britanic de televiziune si difuzat martea trecuta, mai precis pe 17 februarie. Ambasadorul roman la Londra a trimis o scrisoare producatorului emisiunii in cauza, insa, potrivit MAE, raspunsul primit a fost acela ca episoadele isi propun sa reflecte experiente „variate” ale romanilor proveniti din medii diferite, care vin la munca in Marea Britanie, nu sa fie discriminatorii.

„Referitor la primul episod al serialului, Ministerul Afacerilor Externe subliniaza ca acesta nu este reprezentativ pentru comunitatea romaneasca din Marea Britanie, ilustrand doar un segment social redus ca numar. Atat naratorul cat si personajele din filmul documentar sunt romani care au dorit sa isi descrie povestile de viata. Conform informatiilor transmise de realizatori, urmatoarele episoade ale reportajului vor prezenta si alte cazuri de romani, mai bine integrati in societatea britanica”, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

Si MAE lauda reactiile romanilor din Anglia

Totodata, in ziua in care la Londra mai multe zeci de oameni s-au adunat, cu pancarte, in fata sedului postului TV, pentru a-si arata, in liniste, nemultumirea fata de situatia amintita, reprezentantii MAE lauda faptul ca romanii din Anglia au reactionat fata de modul in care a fost prezentata comunitatea romaneasca in acest prim episod al reportajului difuzat de Channel 4. „Ministerul Afacerilor Externe considera ca astfel de reactii de implicare din partea cetatenilor romani constituie o dovada extrem de puternica a sentimentului de solidaritate care trebuie sa uneasca comunitatea romaneasca permanent, cu atat mai mult in momente cand sunt tinta unor posibile campanii denigratorii in statele europene in care au ales sa lucreze sau sa se stabileasca„, mai subliniaza oficialii Ministerului condus de Bogdan Aurescu in comunicatul remis presei duminica.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger