AcasăPoliticaMesajul lui Klaus Iohannis, dupa investirea noului Guvern de la Chisinau

Mesajul lui Klaus Iohannis, dupa investirea noului Guvern de la Chisinau

Seful statului a subliniat, o data in plus, ca urmareste „cu atentie” evolutia situatiei politice de dincolo de Prut, aspect pe care l-a amintit inca de zilele trecute, in contextul multiplelor incercari de desemnare a unui premier la Chisinau.

In conditiile in care, in decursul dupa-amiezii trecute, Executivul condus de Pavel FIlip a primit, cu 57 de voturi, sustinerea Legislativului de la Chisinau, vestea privind investirea noului Cabinet – dupa cateva luni de impas la acest capitol- fiind, insa, umbrita de protestele de strada care au degenerat, la un moment dat, la orele serii, liderul de la Cotroceni a ales sa transmita, joi dimineata, un mesaj prilejuit de pasul facut in vederea instalarii unui nou Executiv in Republica Moldova.

„Prin investirea noului Guvern, care isi declara prioritara opțiunea proeuropeana, Republica Moldova a realizat un pas important in depasirea crizei politice”, considera Iohannis, care tine sa sublinieze faptul ca „stabilitatea acestui stat este importanta atat pentru Romania, cat si pentru Uniunea Europeana”.

Nu in ultimul rand, liderul de la Cotroceni opineaza ca „noul Guvern de la Chisinau are foarte mult de lucru in perioada urmatoare, reforme importante trebuind sa fie demarate si realizate”, tinand sa-si incheie mesajul public prilejuit de voul de investire a lui Filip in postura de prim-ministru cu o asigurare. „Ii asigur pe partenerii nostri de intregul sprijin al Romaniei”, a tinut sa mentioneze presedintele.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger