AcasăPoliticaMesajul lui Iohannis pentru romanii pe care i-a intalnit in capitala SUA

Mesajul lui Iohannis pentru romanii pe care i-a intalnit in capitala SUA

Carmen si Klaus Iohannis, zambitori la intalnirea cu romanii din SUA

Vizibil incantat de intrevedera pe care a avut-o, la ambasada Romaniei din capitala Statelor Unite, cu reprezentanti ai comunitatii autohtone din Washington, Klaus Iohannis nu a pierdut ocazia pentru a face un apel adresat celor prezenti la intrevederea de seara trecuta. „Va rog sa fiti ambasadorii nostri”, le-a transmis liderul de la Cotroceni romanilor pe care i-a intalnit la sediul reprezentantei diplomatice, o parte dintre ei plecand de la eveniment cu o fotografie facuta alaturi de seful statului.

Carmen si Klaus Iohannis, zambitori la intalnirea cu romanii din SUA

Din capul locului, Iohannis a ales sa le multumeasca celor care au venit la intrevederea programata la finele Summitului privind Securitatea Nucleara, desfasurat in prima parte a zilei de vineri, la Washington, pentru ca apoi sa prezinte cateva concluzii ale discutiilor pe care le-a avut cu inalti reprezentanti ai SUA, inclusiv cu liderul de la Casa Alba. „Cu ocazia acestui Summit, m-am gandit ca ar fi frumos sa va vad si uite asa ne intalnim in aceasta seara aici. (…) Am avut foarte multe intalniri foarte bune. Aseara la Casa Alba, astazi la Centrul de Conferinte, am avut ocazia sa schimb cateva cuvinte si cu Presedintele Barack Obama, si cu Vicepresedintele Biden, si cu Secretarul de Stat Kerry. Una peste alta, a fost o dovada a faptului ca Romania si cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strans, foarte bun si cu o perspectiva foarte frumoasa„, a sustinut Iohannis.

Presedintele a dat de inteles ca, daca la nivel de relatii politice si in domeniul securitatii relatiile Romania-SUA sunt cat se poate de bune, la capitolul economic ar mai fi loc de mai bine. Moment in care Iohannis a adus in discutie faptul ca ar vrea sa auda ca exista si investitori romani dincolo de Ocean. „Daca la partea politica, dupa cum am spus, stam extraordinar de bine, in zona militara si a colaborarii in domeniul securitatii stam foarte bine. (…) Si, in fine, in domeniul trei, economic, aici cred ca mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai buna, mai este loc foarte mult pentru investitori americani in Romania, dar, recunosc, mie mi-ar placea sa avem si investitori romani in America. Dumneavoastra, fiecare in felul lui, sunteti astfel de investitori”, a adaugat liderul de la Cotroceni.

Nu in ultimul rand, presedintele considera ca fiecare roman aflat in SUA ar putea fi un ambasador al tarii noastre. „Acest Parteneriat Strategic evident ca poate sa se consolideze si sa creasca doar in masura in care este umplut de continut si este propagat, este dus mai departe, si aici v-as ruga sa jucati rolul pe care mi-ar placea sa vi-l dau de ambasadori pentru Romania. Dumneavoastra ati venit in Statele Unite din diferite motive: unii pentru familie, altii pentru un job, altii pentru o cariera universitara si asa mai departe. (…) va rog sa fiti ambasadorii nostri, sa duceti mesajul Romaniei pana in ultimul catun din Statele Unite„, a conchis Iohannis.

Trebuie spus ca presedintele a fost insotit de sotia sa, Carmen, dar si ca seful statului a facut poze alaturi de cei prezenti la evenimentul gazduit de Ambasada Romaniei in SUA, in fruntea careia se afla George Maior, discutand chiar si cu cativa copii care au venit la intalnirea respectiva, aspect evidente din fotografiile surprinse la intrevedere, unele dintre ele postate pe contul sefului statului de pe o cunoscuta retea de socializare.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

357 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger