AcasăPoliticaMesajul lui Ciolos adresat celor care critica Guvernul: "sa puna in practica...

Mesajul lui Ciolos adresat celor care critica Guvernul: „sa puna in practica ceea ce cer altora sa faca”

Dacian Ciolos ar vrea ca aceia care arata cu degetul Executivul in privinta unor aspecte sa puna ei inainte in aplicare ceea ce le cer altora.

La finele unei zile in care a avut, inca din prima parte, discutii cu delegatiile partidelor, la Vila Lac 1, pe marginea alegerilor locale si a eventualei variante de revenire la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, iar apoi s-a intalnit cu seful statului, la Cotroceni, pentru intalnirea de lucru saptamanala, Dacian Ciolos a sustinut o conferinta de presa, in care a prezentat aspecte ce au tinut de intrevederile avute. Doar ca, tarziu seara trecuta, Dacian Ciolos a ales sa mai trimita un mesaj, de aceasta data prin intermediul unei retele de socializare. „Astazi (luni-n.r) a fost o zi grea. Am incercat sa iau decizia cea mai inteleapta, pornind de la o anumita ordine a lucrurilor, care ar trebui sa stea la baza schimbarii pe care ne-o dorim. O ordine care il pune pe fiecare la locul lui, pentru a-si asuma raspunderea data de pozitia pe care o are”, isi incepe premierul mesajul.

Continuarea postarii se poate considera ca se adreseaza doar celor care critica cabinetul Ciolos, indeosebi in privinta subiectului indelund discutat in ultimele zile. „Nu vreau sa dau lectii nimanui. Ii rog doar, cu respect si incredere, pe cei care invinuiesc guvernul de teama sau lipsa de responsabilitate, sa puna in practica ceea ce cer altora sa faca”, e de parere liderul de la Palatul Victoria.

Anterior, dupa discutiile cu partidele, pe marginea variantelor care se pot lua in calcul in vederea unei eventuale modificari a legislatiei electorale, dar si a momentului la care ar urma sa fie facuta aceasta schimbare -fie inainte de alegerile locale din vara, fie ulterior – Dacian Ciolos spunea cat se poate de clar, in conferinta sustinuta la sediul Executivului. „Vreau sa fie clar, nu accept ca Guvernul sa fie folosit ca şi instrument, de oricare partid, pentru a-si atinge obiectivele strict de partid. Deci, am fost de acord sa avem aceasta discutie, dar nu pentru ca Guvernul sa devina instrumentul niciunui partid, nici al celor care sunt impotriva modificarii legii, nici al celor care vor modificarea legii. Dupa cum v-am spus, eu cred ca o astfel de dezbatere ar trebui sa continue sa aiba loc (…) Ceea ce am concluzionat astazi este ca, asa cum stau lucrurile, din discutiile mele de astazi dimineata, exista o majoritate in Parlament care nu doreste o modificare acum a regulilor jocului”, a punctat, seara trecuta, primul-ministru.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger