AcasăPolitica"Memoria tinerilor morti in ”Colectiv” nu are nevoie de monumente, ci de...

„Memoria tinerilor morti in ”Colectiv” nu are nevoie de monumente, ci de dreptate!”

Mesajul apartine unui politician cunoscut si a fost facut public tarziu noaptea trecuta, dupa ce mii de tineri au raspus unei chemari pe o retea de socializare, protestand spontan, printre altele, in fata Guvernului si in Piata Universitatii.

In contextul in care in jur de 20 de mii de oameni- tineri in marea lor majoritate- au iesit in strada, seara trecuta, si nu au parasit centrul Capitalei pana tarziu in noapte, cerand demisii in randul politicienilor aflati la varful institutiilor cheie ale statului, ca urmare a tragediei din clubul in care au pierit – fara vina- 32 de persoane, dar si a anuntului ca in apropierea localului mistuit de flacari ar urma sa fie ridicat un monument in memoria victimelor, social-democratul Zgonea a lansat in spatiul public un mesaj.

Presedintele Camerei sustine ca ii intelege pe protestatarii se seara trecuta si ca e nevoie sa se afle adevarul in privinta tragediei care a rapit vietile a zeci de tineri, dar si ca vinovatii sa plateasca „indiferent ce functii sau responsabilitati au.”.  „Ii inteleg pe oamenii care au iesit in seara aceasta in strada. Le inteleg furia. Cred ca a venit momentul ca intreaga clasa politica sa inteleaga ca nu mai merge cu jumatati de masura. De data aceasta, trebuie sa se mearga pana la capat. Trebuie ca societatea sa stie exact cine si de ce se face vinovat pentru moartea acelor tineri nevinovati. Regulile nu mai trebuie aplicate discretionar”, noteaza Valeziu Zvonea pe Facebook, care conchide ca „Memoria tinerilor morti in ”Colectiv” nu are nevoie de monumente, ci de dreptate!”.

Piedone anunta constructia „Monumentului celor fara vina”

Reactia presedintelui executiv al PSD vine in ziua in care un comunicat al Primariei Sectorului 4 anunta ca, la initiativa edilului Piedone, urmeaza sa fie amplasat, „foarte curand”, un monument, in rondul din strada Tabacarilor nr.7, in memoria victimelor. „Cu sprijinul unor oameni inimosi, care au inteles intotdeauna sa sprijine proiecte de suflet, cu lacrimi si o suferinta adanca, respectam de-a pururi memoria acestor tineri nevinovati, ridicand spre Cer ruga noastra si MONUMENTUL CELOR FARA DE VINA, pe care care vom grava numele tuturor celor care au pierit in urma  tragediei din data de 30 octombrie a.c.”, mentioneaza reprezentantii primariie amintite.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger