AcasăPoliticaMembrii Executivului Filip au depus juramantul (VIDEO)

Membrii Executivului Filip au depus juramantul (VIDEO)

La cateva ore de la primirea votului de incredere in Parlament, dar pe fondul unor tensiuni stradale, in preajma cladirii Legislativului, urmare a investirii noului Guvern, membrii nouui Executiv, cel condus de democratul Pavel Filip au depus juramantul.

Noul premier si ministrii Cabinetului sau au urmat pasii prevazuti de Constitutia moldoveana, in vederea preluarii prerogativelor ministeriale, si au depus juramantul de credinta in prezenta liderului de la Chisinau, Nicolae Timofti. Informatia isi gaseste confirmare pe site-ul Presedintiei Republicii Moldova, unde au fost postate o fotografie si imagini de la ceremonie, insa nu si alte detalii cu  privire la ora la care a avut loc evenimentul. Se stie, insa, ca aceasta ceremonia s-a desfasurat dupa orele 22, fara ca presa sa fie prezenta.

[youtube]IWnfM4-Sgi0[/youtube]

Ceremonia s-a desfasurat pe fondul protestelor declansate la scurta vreme de la aflarea rezultatului votului, manifestatii in urma carora, din cate a notat presa locala, zece persoane au avut nevoie de ingrijiri din partea medicilor, in incaierarea dintre manifestantii aflati in proximitatea cladirii Legislativului dintre care, la un moment dat, o parte au fi fortat intrarea in incinta.

De altfel, inca din debutul ceremoniei de depunerea juramantului de catre detinatorii de portofolii in noul guvern de la Chisinau, liderul moldovean a transmis un mesaj locuitorilor Republicii, cerand sa se evite violentele. „As vrea sa incep prin a transmite tuturor cetatenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violentelor, care nu vor folosi nimanui. Este important sa ramanem in spatiul legal, indiferent de pozitiile politice pe care le avem”, a indemnat Timofti.

Cat despre mesajul transmis noilor ministri, liderul de la Chisinau a dat de inteles ca spera ca reprezentantii noului Cabinet sa reia, pe cat de repede posibil, dialogul cu „partenerii de dezvoltare”, incluzand aici si forurile financiare internationale. „Imi exprim speranta ca acest guvern, format dupa o lunga perioada de instabilitate politica si conditii de interimat al executivului, va sti sa administreze cu competenta si pricepere situatia dificila in care se gaseste la ora actuala Republica Moldova. Este vorba, in primul rand, de stabilizarea situatiei economice si financiare, care sa permita efectuarea platilor sociale in regim normal”, le-a transmis, printre altele, presedintele moldovean noilor membri ai Eexcutivului condus de Pavel Filip.

sursa foto: presedinte.md

author avatar
Cristina Stefan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger