AcasăPoliticaMelescanu nu mai voteaza la Paris. Le recomanda romanilor sa mearga la...

Melescanu nu mai voteaza la Paris. Le recomanda romanilor sa mearga la urne si la Nancy: Nu e coada

Ministrul roman de Externe s-a decis, duminica, sa nu mai voteze in capitala Frantei, cum se credea initial ca va face, odata ce s-a aflat la Paris in ziua in care se desfasoara cel de-al doilea tur al scrutinului pentru Cotroceni.

Melescanu se va intoarce in tara, in orele urmatoare, asa ca urmeaza sa voteze la Bucuresti. Totul, a explicat seful MAE, pentru ca a decis sa nu „priveze” un roman din Paris de posibilitatea de a-si exprima optiunea electorala in cadrul turului doi al prezidentialelor.

Mai mult, pentru a se evita cozile formate in capitala Frantei, seful Diplomatiei romane le-a recomandat romanilor care „doresc cu adevarat sa voteze” si pot face „sacrificiul” de a ajunge la Nancy, sa mearga acolo sa-si exercite dreptul constitutional. „As vrea sa le recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simti descuratati de numarul mare de oameni care stau la coada sa incerce sa voteze si la alte sectii. Cea mai apropiata este la Nancy, unde, la aceasta ora, nu exista niciun fel de coada. Cei care doresc cu adevarat sa voteze si pot face acest sacrificiu pot sa se duca acolo, mai ales ca este un oras superb„, a afirmat seful MAE, duminica la amiaza.

Orasul in cauza este, insa, situat la 385 de kilometri de Paris, iar distanta poate fi strabatuta cu masina, intr-o calatorie ce poate dura peste trei ore.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger