AcasăPoliticaMelescanu le recomanda romanilor din strainatate sa vina la vot dimineata, pentru...

Melescanu le recomanda romanilor din strainatate sa vina la vot dimineata, pentru a se evita aglomeratia

Teodor Melescanu a anuntat, vineri dupa-amiaza, cu mai putin de doua zile inainte de inceperea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, ca MAE e pregatit pentru votul de duminica si ca el se va afla sambata la Munchen, iar duminica la Paris, unde ar urma sa si voteze.

„Suntem pregatiti pentru ziua de duminica”, a anuntat Melescanu. Insa ministrul de Externe a reiterat faptul ca nu institutia pe care o conduce organizeaza alegerile din strainatate, ci BEC alaturi de BES- Biroul Electoral pentru Strainatate, si le-a cerut romanilor care voteaza in strainatate sa vina la urne cat mai dimineata. „Revin cu rugamintea -sau cu recomandarea- catre cetatenii romani care voteaza in strainatate, ca, in masura posibilului, sa se prezinte la alegeri incepand cu primele ore ale diminetii, pentru a se evita aglomerarea”, mai exact incepand cu ora 7, cand se deschid sectiile de vot.

Mai mult, alegatorii din diaspora sunt sfatuiti sa aiba completata declaratia pe proprie raspundere (care poate fi descarcata de pe site-ul MAE-n.r), urmand sa o dateze si sa o semneze in fata membrilor sectiilor de votare. Totul pentru a se evita aglomeratia, mai exact situatiile inregistrate pe 2 noiembrie, cand s-au format cozi impresionante in fata sectiilor de votare din mari orase ale lumii, multi romani din strainate acuzand faptul ca nu au mai ajuns sa voteze pana la inchiderea urnelor.

Cele mai multe sectii de votare pentru romanii aflati in strainatate sunt organizate in Italia si Spania, urmate fiind de SUA si in Republica Moldova.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger