AcasăPoliticaMelescanu ii trimite la plimbare pe romanii din diaspora

Melescanu ii trimite la plimbare pe romanii din diaspora

Noul ministru de Externe nu a reusit sa depaseasca performantele organizatorice ale predecesorului sau, dar a demonstrat in schimb ca, spre deosebire de Titus Corlatean, are mult tupeu.

Teodor Melescanu ii invita pe romanii din diaspora sa faca turul Europei, pina vor gasi o sectie de vot mai libera
Romanii din strainatate sunt hotarati sa ”multumeasca” in felul lor guvernului iubit, in frunte cu candidatul PSD-ului

”As vrea sa recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simti descurajati de numarul mare de oameni care sunt la coada, sa incerce sa voteze si la alte sectii. Cea mai apropiata sectie este la Nancy (localitate situata la 385 de kilometri de Paris – n.r.), unde, la ora actuala, nu exista niciun fel de coada. Deci cei care doresc cu adevarat sa voteze si pot sa faca acest sacrificiu pot sa se duca acolo, mai ales ca este un oras superb, leaganul art nouveau care s-a creat in Franta si care este bine cunoscut si in Romania”. Aceasta declaratie reprezinta ”solutia” livrata de actualul ministru de Externe, Teodor Melescanu, miilor de romani inghesuiti in jurul sectiei de vot din Paris. Situatie regasita de altfel in toate marile capitale occidentale (Londra, Torino, Viena, Munchen etc), locuri in care romanii au ajuns sa sa se aseze la coada cu noaptea-n cap, ca in raposatele vremuri ceusiste, doar-doar vor reusi totusi sa voteze.

PSD minte de ingheata votul

Constatand ca se repeta scenariului din turul unu, ACL a solicitat, ieri, Biroului Electoral Central, prelungirea programului de votare in sectiile din diaspora. Solicitare respinsa de BEC, care a raspuns ca, in conformitate cu legea, sectiile de votare se inchid la ora 21.00. Refuzati de BEC, cei de la ACL au batut inca o data – si tot degeaba – la portile Guvernului condus de candidatul Ponta, cerandu-i prelungirea procesului electoral prin ordonanta de urgenta (masura adoptata de primul Guvern Ponta, la referendumul din 2012). Pe cand romanii stateau la cozi imense in diaspora, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea l-a concurat pe Melescanu la capitolul tupeu. Concret, ea a sustinut ca problemele aparute in strainatatate sunt provocate de ”partea adversa”, care se inghesuie doar la unele sectii, ca sa faca astfel de ras Guvernul de la Bucuresti. Ca dovada, Firea a prezentat un film cu o sectie de votare ”din Londra” unde nimeni nu statea la coada. Surpriza insa, sectia cu pricina era in Liverpool (aproximativ 300 de kilometri de Londra), dupa cum a demonstrat alt film, cu cadre mai generose, pus la dispozitie de un roman.

[poll id=”884″]

author avatar
Simona Badulescu
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger