AcasăPoliticaMelescanu, dupa ce si-a inscris candidatura: Voi depune toate eforturile ca Romania...

Melescanu, dupa ce si-a inscris candidatura: Voi depune toate eforturile ca Romania sa revina intr-o stare de normalitate

Dupa ce luni s-a aflat ca a demisionat de la sefia SIE, Teodor Melescanu si-a depus, in aceasta dimineata, dosarul de candidatura, la Biroul Electoral Central, in ultima zi in care putea face acest lucru.

Melescanu a ajuns la BEC in jurul orei 10. „Fac acest cu multa incredere, e un mas de maturitate dupa o viata pe care am dedicat-o tarii mele. (…) Voi depune toate energia mea si toate eforturile ca Romania sa revina intr-o stare de normalitate, prin legalitate. Va invit pe toti sa fiti alaturi de noi pentru a face acest lucru”, a declarat fostul ministru de Externe.

Luni, seful statului a cerut, printr-o scrisoare adresata presedintilor Senatului si Camerei, sa ia act de demisia lui Melescanu din fruntea Serviciului de Informatii Externe si sa vacanteze aceasta functie. Intrebat, la sfarsitul saptamanii trecute, daca va candida la prezidentiale, Melescanu, la acea data inca director al SIE, afirma ca luni va spune exact daca intra sau nu in cursa pentru Cotroceni, dans de inteles ca nu stie daca va aduna numarul de semanturi necesar pentru a intra in lupta pentru prima functie in stat. Un candidat independent are nevoie de minimum 200.000 de semnaturi de sustinere a candidaturii.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger