AcasăPoliticaMelescanu: Bugetul MAE, suplimentat pentru turul II. Ministerul va trimite in strainatate...

Melescanu: Bugetul MAE, suplimentat pentru turul II. Ministerul va trimite in strainatate numarul maxim de stampile si de cabine de vot

Teodor Melescanu a anuntat, marti, ca bugetul ministerului pe care in conduce de foarte scurta vreme a fost suplimentat, in vederea asigurarii conditiilor optime de desfasurare a celui de-al doilea tur de scrutin, in afara tarii. Totodata, ministrul de Externe a anuntat ca vor fi trimise in diapora numarul maxim de stampile si cabine de votare prevazut de lege.

Conform precizarilor facute de catre noul sef al MAE, la dispozitia premierului, au fost alocate 1, 5 milioane de lei din Fondul de rezerva, suma adaugandu-se celei prevazute anterior pentru organizarea celor doua tururi de scrutin pentru cea mai inalta functie in stat. „Aceasta alocare de resurse suplimentare ne permite noua sa ne realizam obiectivul pe care eu il consider in acest moment prioritar, acela de a asigura in cele mai bune conditii desfasurarea celui de-al II-lea tur de scrutin in strainatate respectand intru totul prevederile legale„, a precizat Melescanu.

Continuand pe acelasi subiect, Melescanu a insistat ca nu MAE organizeaza alegerile si ca ministerul pe care il conduce va „aplica neintarziat” orice decizii BEC, tinand cont de legislatia in vigoare.

Noul ministru de Externe a prezentat, apoi, pe scurt, cateva din masurile luate de institutia in fruntea caruia a fost investit in cursul dupa-amiezii trecute, in vederea optimizarii procesului de vot in diaspora. Prima dintre acestea a fost, a amintit Melescanu, incarcarea pe site-ul MAE a formularului declaratiei pe propria raspundere. Apoi, a continuat noul sef la Diplomatiei romane, faptul ca reprezentantii MAE urmeaza sa trimita in sectiile de votare numarul maxim de stampile de vot prevazut de lege. „In al doilea rand, suntem in curs de a asigura materiale suplimentare pentru sectiile de votare, dupa cum urmeaza: peste tot unde este necesar vom trimite maximum de stampile si maximum de cabine de votare. In conformitate cu legea, pentru o sectie de votare, acestea sunt in numar de sapte„, a continuat ministrul.

De altfel, Melescanu a anuntat ca duminica, in cadrul scrutinului din 16 noiembrie, va merge sa voteze in capitala Frantei. „La turul II vom participa la alegeri in strainatate si toata conducerea MAE in frunte cu ministrul care si-a propus sa voteze la Paris, unde am inteles ca au fost cele mai mari probleme”, a afirmat Teodor Melescanu.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger