AcasăPoliticaMelescanu: Basescu isi baga coada in activitatea Serviciilor

Melescanu: Basescu isi baga coada in activitatea Serviciilor

Teodor Melescanu nu-l iarta pe Traian Basescu pentru atacurile din campania de anul trecut

Disputa din campanie cu Traian Basescu se pare ca l-a marcat pe Teodor Melescanu. Fostul sef al SIE nu a uitat de acuzatiile care i s-au adus si a decis sa vorbeasca despre „abuzurile”  pe care le-a facut Basescu.

Teodor Melescanu nu-l iarta pe Traian Basescu pentru atacurile din campania de anul trecut

Dupa cei-a reprosat ca a refuzat sa-i ofere informatii la care avea acces conform legii, Melescanu a iesit si el la rampa, sugerand ca fostul presedinte se amesteca in probleme care nu-l priveau. „De mai multe ori in mandatul meu de 2 ani si sapte luni au fost solicitari de informatii care nu aveau legatura cu activitatea beneficiarului, presedintele”,a reclamat, la randul lui, Teodor Melescanu. In plus, acesta a precizat ca exista o hotarare de Guvern care reglementeaza foarte clar impartirea informatiilor din servicii. „Exista un principiu fundamental, stabilit intr-o hotarare de Guvern. Si aceasta spune ca furnizarea de informatii se face tututor beneficiarilor pentru a-i ajuta atunci cand au nevoie, in adoptarea unor decizii sau indeplinirea unor sarcini. Cand am considerat, pentru ca directorul serviciului decide cand o informatie este utila, am transmis”, a mai explicat Teodor Melescanu.

Traian Basescu

In context, acesta a mai aratat ca atacurile fara fundament la adresa unor institutii precum SRI sau SIE nu fac altceva decat sa le destabilizeze. „Una este depunerea denuntului si alta este sa ai un sambure de dovada ca ce ai spus este adevarat. Din punctul meu de vedere, genul acesta de denunturi nu au nicio valoare, nu fac nimic decat sa loveasca institutii fundamentale ale statului, intr-un moment in care nu este nevoie de asa ceva”, a conchis Melescanu.

author avatar
Adelina Ionicel
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger