AcasăPoliticaMelescanu a discutat cu reprezentantii BEC: Am prezentat propunerile noastre

Melescanu a discutat cu reprezentantii BEC: Am prezentat propunerile noastre

Noul ministru de Externe a mers, marti dimineata, la sediul Biroului Electoral Central, pentru a discuta cu reprezentantii acestei institutii, cu privire la masurile ce pot fi luate in vederea eficientizarii procesului de vot in diaspora, inainte de cel de-al doilea tur de scrutin, din 16 noiembrie.

Dupa intrevederea cu oficiali ai BEC, Melescanu a anuntat ca a convenit cu reprezentantii Biroului ca propunerile prezentate in cadrul intrevederii sa fie redactate intr-un document si trimise institutiei in cursul zilei de astazi, pe baza caruia BEC sa poata da un punct de vedere in aceasta directie.

La iesirea de la discutii, noul sef al MAE a precizat, insa, ca actuala legislatie nu permite infiintarea de noi sectii de votare inaintea celui de-al doilea tur de scrutin si ca ramane de vazut daca se pot face anumite derogari. „Nu s-au discutat niciun fel de solutii, noi am prezentat propunerile noastre, urmeaza ca de la BEC, dupa ce le prezentam in scris, sa ne dea un punct de vedere. (…) Nu are rost sa ne ascundem dupa deget. Pe legislatia actuala nu este posibil (sa se infiinteze noi sectii de votare-n.r), daca se vor face niste derogari, daca se gasesc niste modalitati de modificare, atunci putem discuta. Daca nu, ne vom concentra pe masurile ce privesc fluidizarea votului”, a explicat Teodor Melescanu.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger