AcasăPoliticaMelescanu a depus juramantul. Basescu: Nu v-as fi numit. Demisia lui Corlatean...

Melescanu a depus juramantul. Basescu: Nu v-as fi numit. Demisia lui Corlatean a intervenit prea tarziu

Seful statului i-a transmis un mesaj noului ministru de Externe, inainte ca Teodor Melescanu sa apuce sa depuna juramantul in functia de sef al MAE.

Presedintele a tinut sa faca o serie de precizari, cu scurt timp inainte ca Melescanu sa depuna juramantul. „Demisia domnului Corlatean a intervenit prea tarziu”, a sustinut Traian Basescu, adaugand ca social-democratul ar fi trebuit sa renunte la functie inca din noaptea de 2 noiembrie, dupa primul tur al scrutinului pentru Cotroceni.

Apoi, Traian Basescu s-a adresat direct fostului director al Serviciului de Informatii Externe, care, de luni incepand, preia functia de ministru de Externe, dupa demisia lui Titus Corlatean. Seful statului i-a spus cat se poate de categoric ca nu l-ar fi numit in functie, daca nu ar fi fost natura urgenta a situatiei, facand referire la votul din diaspora. „Vreau sa stiti, domnule ministru, ca nici pe dumneavoastra nu v-as fi numit, avand in vedere intamplarile din ultimul an de mandat al dvs. la SIE, dar o fac datorita urgentei, si mai ales am ramas cu o declaratie a dumneavoastra in minte, ca daca ati fi fost ministru de Externe, nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu votul din diaspora”, a continuat presedintele.

Ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni a inceput cu cinci minute mai tarziu decat ora anuntata oficial, 17.30. La eveniment au asistat si seful Guvernului, Victor Ponta, precum si mai multi ministri.

Melescanu a mai ocupat aceasta functie in timpul guvernului condus de Nicolae Vacaroiu.

author avatar
Cristina Stefan
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger