AcasăPoliticaMazare le-a multumit celor care au iesit in strada sa-l sustina, dar...

Mazare le-a multumit celor care au iesit in strada sa-l sustina, dar spune ca nu se mai duce in cartierul „Coanda”

Primarul constantean se bucura din nou de libertate. Dupa ce oamenii legii au decis, miercuri seara, eliberarea sa, Mazare a stat de vorba cu presa, cateva minute, in aceasta dimineata.

Edilul municipiului de la malul marii le-a multumit sustinatorilor  – locuitori ai cartierului „Henri Coanda”, care au iesit, cu sutele, in strada cerand eliberarea sa. Insa a precizat ca nu va mai merge in cartierul amintit, pentru ca nu vrea ca acest lucru sa se interpreteze. „S-ar putea ca procuroarea sa spuna ca am orchestrat si ca am facut presiuni”, a sustinut Mazare, citat de b1.ro.

In cursul acestei zile, primarul trebuie sa ajunga la Politie. Radu Mazare a fost lasat sa plece acasa, seara trecuta, odata ce ordonanta de retinere pentru 24 de ore a expirat. Edilul este acuzat de luare de mita. Potrivit procurorilor DNA, din ordonanta de retinere ar rezulta faptul ca “la inceputul anului 2011, inculpatul Mazare Radu Stefan, in calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social “HENRI COANDA”, aprobat prin hotarare a Consiliului Local al Mun. Constanta. Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei, ce urma a fi organizata. Astfel, in cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)”. Mai mult, procurorii anticoruptie sustin ca “banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, in jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala in materie penala”.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger