AcasăPoliticaMazare da statul in judecata

Mazare da statul in judecata

Radu Mazare vrea ca statul sa plateasca, la propriu, pentru vina de a-l fi ”bagat la beci” folosind documentele primite de la anchetatorii din Liechtenstein ”peste limitele legale”.

Radu Mazare vrea sa-si ”repereze” onoarea cu niste daune platite de stat

Inca din primavara, primarul Constantei a fost pus sub control judiciar, dupa ce procurorii DNA l-au acuzat de primirea sumei de 175.000 de euro pe post de mita de la afaceristul israelian Avraham Morgenstern – patronul firmei cre a castigat licitatia de construire a locuintelor sociale din cartierul Henri Coanda. Acum, Mazare nu numai ca a cerut ICCJ sa anuleze masura controlului judiciar, care l-a priponit intreaga vara in tara, dar ii si acuza pe procurori ca l-au infundat folosind fara drept legal documente referitoare la o cauza in care este implicat Elan Schwartzenberg, obtinute din Liechtenstein. Ca urmare, avocatii lui Mazare reclama ”neregulile” comise de procurorii romani in aplicarea comisiei rogatorii, prin folosirea ca probatoriu si documente legate de Elan Schwartzenberg, sustin ca toate documentele obtinute din Liechtenstein ”sunt nule de drept” si cer instantei ridicarea controlului judiciar. Demersurile procurorilor DNA reprezinta ”o incercare abuziva de umilire publica” a lui Radu Mazare, conchid aparatorii ecestuia.

Razboi total intre primar si procurorii DNA

Indiferent de decizia Curtii Supreme in procesul referitor la scoaterea lui de sub control judiciar, Radu Mazare a decis sa incerce sa-si scoata parleala pe seama  procurorilor. ”Intentionez sa dau in judecata statul roman si sa cer daune ca m-au bagat la beci utilizand aceste documente peste limitele legale, din niste probe nelegale”, a decretat edilul, ieri, inainte de a intra in sala de judecata a ICCJ. Pe langa razbunerea orelor petrecute ”la beci”, actiunea poate fi considerata si o replica la noul dosar deschis pe numele lui Mazare, dupa ce primarul i-a injurat public pe procurorii DNA de la tribuna unui eveniment organizat de PSD.

 

author avatar
Simona Badulescu
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger