AcasăPoliticaMarian Sarbu a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al ASF

Marian Sarbu a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al ASF

In conditiile in care Curtea Constitutionala a decis ca numirea sa in functia de prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) este neconstitutionala, Marian Sarbu a decis sa demisioneze din acest post, dar si din calitatea de membru executiv al Consiliului ASF.

Sarbu a anuntat cele doua Camere ale Parlamentului despre faptul ca, de vineri incepand, a renuntat la functia de conducere avuta in cadrul Autoritatii, iar luni, presedintele ASF, Misu Negritoiu, a constatat incetarea mandatului de membru executiv si prim-vicepresedinte al institutiei in cazul lui Sarbu, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al ASF.

Fostul ministru al Muncii a luat decizia de a parasi fotoliul de prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, in conditiile in care, la inceputul lunii in curs, ca urmare a unei sesizari depuse de catre democrat-liberali, Curtea Constitutionala a decis ca numirea sa in aceasta functie este neconstitutionala. Sarbu fusese numit prim-vicepresedinte al ASF, de catre Senat si Camera, pe 16 iunie.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger