AcasăPoliticaMarian Munteanu nu mai e candidatul PNL pentru Primaria Capitalei: Am consimtit...

Marian Munteanu nu mai e candidatul PNL pentru Primaria Capitalei: Am consimtit sa-mi retrag candidatura

Dupa doar cateva zile de cand acceptase propunerea conducerii liberale pentru a intra in aceasta cursa, Marian Munteanu s-a retras din postura de candidat al PNL la Primaria Bucurestilor.

Anuntul a fost facut in urma cu scurta vreme, de catre Munteanu insusi, dupa discutiile avute de mai-marii PNL, la sediul formatiunii, in cursul acestei dupa-amieze, dar si dupa sedinta de urgenta de seara trecuta, convocata pe marginea aceluiasi subiect – mentinerea – sau nu – candidaturii sale in cursa electorala.

„Dragi bucuresteni (…) mi-as fi dorit sa vorbim mai mult despre multe le probleme pe care le avem in Bucuresti (…) imprejurarile au facut sa trebuiasca sa raspund la o multime de lucruri, dupa parerera mea lipsita de substanta. Dar, asta este viata. Aceasta campanie care a fost desfasurata intr-un spirit de  nemaiintalnita (…) Vreau sa va spun din capul locului ca nimic din ce s-a spus nu este de natura a ma inscrimina in mod real (…) Voi actiona in asa fel incat toate acele acuzatii sa-si dovedeasca netemeinicia”, a precizat Munteanu, adaugand ca a decis sa se alature echipei PNL in vederea candidaturii ‘pentru binele bucurestenilor’.

„Din nefericire, aceasta campanie nu a fost intampinata de toata lumea asa cum ar fi trebuit (…) Am avut discutii in ultimele doua zile, pentru ca semnalele s-au perindat, cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectorare, in incercarea de a gasi o formula eficienta, care sa rezolve aceasta problema. Din pacate, a fost dificil sa gasim o formula de unitate (…) In consecinta, am consimtit, in urma acestor discutii, sa-mi retrag candidatura, am acceptat aceasta chestiune, si sunt convins ca PNL va gasi o solutie pentru a pastra unitatea acestei echipe a Organizatiei PNL Bucuresti”, a adaugat Munteanu.

Intrevederile in randul PNL au avut loc in contextul in care, dupa cum se stie, in ultimele zile, atat in randul formatiunii conduse de Blaga si Gorghiu, cat si in spatiul public au aparut diverse comentarii in privinta deciziei liberalilor de a-l propune pe Marian Munteanu, din postura de reprezentant al societatii civile, sa candideze pentru fotoliul de primar general, din partea Partidului National Liberal, nominalizarea nevizand, asadar, un membru al formatiunii.

Nominalizarea lui Munteanu a venit in contextul retragerii din aceasta cursa a lui Ludovic Orban, cel care, lunea trecuta, anunta ca a aflat ca procurorii l-au plasat sub control judiciar, intr-un dosar in care e suspectat de DNA de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, tocmai in privinta – spun procurorii – apropiatei campanii electorale pentru Primaria Bucurestilor.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger