AcasăPoliticaMarian Munteanu, noua propunere a PNL pentru Primaria Capitalei

Marian Munteanu, noua propunere a PNL pentru Primaria Capitalei

O noua surprinza din directia PNL, la o zi de cand s-a aflat ca partidul a ramas fara candidat pentru cursa din 5 iunie, in privinta Primariei Bucurestilor, urmare a retragerii lui Ludovic Orban. Desi se vehiculasera mai multe nume de membri ai PNL, intr-un final s-a aflat ca liberalii vor sa mearga cu o varianta cu totul neastaptata. Mai exact, Marian Munteanu – reprezentant al societatii civile- este noua propunere a PNL privind  alegerile pentru Primaria Capitalei.

Propunerea a fost anuntata in urma cu doar cateva minute de catre co-presedintele PNL, Alina Gorghiu. „Aveam de ales intre o candidatura politica (…) si varianta la care noi am mai apelat o data, in campania pentru prezidentiale (…) care sa fie sprijinita de societatea civila (…). In urma discutiei cu toti colegii (…) am ajuns la concluzia ca optiunea de a-i propune unui simbol politic, nu unui om politc sa se aseze pe platforma PNL pentru candidatura la Primaria Generala a indeplinit tot sprijinul colegilor nostri din conducere”, a mentionat co-presedintele PNL Gorghiu, inainte de a rosti numele lui Marian Munteanu.

Liberala a precizat, insa, ca nu e vorba despre o decizie definitiva, si ca propunerea va fi inaintata Biroului Politic National, care se va reuni in sedinta in aceasta seara, incepand cu ora 18, urmand sa fie discutata in cadrul acestei intruniri. Mai mult, din cate a mai explicat Gorghiu, in cazul in care Munteanu, fost lider al Ligii Studentilor, din anii ’90, va fi confirmat in postura de candidat al liberalilor pentru Primaria Capitalei, acesta se va inscrie in partid. „Va fi membru al PNL, nu poti sa candidezi altfel”, a sustinut Alina Gorghiu.

Reprezentantii conducerii PNL au anuntat, totodata, ca varianta a fost propusa chiar de catre libedrul PNL Bucuresti, nimeni altul decat catalin Predoiu, al carui nume s-a vehiculat, in ultimele ore, in dreptul posibililor succesori ai lui Orban la postura de candidat al PNL pentru cursa privind ocuparea fotoliului de primar general al Capitalei. „Domnul Catalin Predoiu a facut aceasta propunere in aceasta sala si a fost votata, mai putin o abtinere”, a sustinut Vasile Blaga.

sursa foto: ziuanews.ro

author avatar
Cristina Stefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger