AcasăPoliticaMare receptie mare de Anul Nou la Kremlin

Mare receptie mare de Anul Nou la Kremlin

Anul 2013 a fost anul presedintelui rus, Vladimir Putin, care n-a avut rivali pe scena politica internationala.

Rusul a aratat Occidentului cat de nesustenabile ii erau politicile externe si a impus propria vointa ca un adevarat imperator. Drept pentru care, Putin vrea sa incheie cel mai savuros an,  din punct de vedere al orgoliului de lider, cat se poate de fastuos. Liderii Federatiei Ruse, ai partidelor politice, ai mass media, ai diverselor miscari sunt cu totii invitati la o mare receptie la Kremlin, „gala oficiala a lui Putin”. Anuntul a fost facut de secretarul de presa, Dmitri Peskov. Seful administrativ de la Kremlin, maestrul de ceremonii, Vladimir Kozhin, a pregatit pentru aceasta gala si un program de divertisment, nu numai traditionala cina.

”Intram in anul olimpic, multe talente noi au aparut, avem o multime de proiecte frumoase si incitante”, a declarat Kozhin. Insa nu a vrut sa dea detalii. Ceea ce fusese anuntat dinainte, anume ca nu va fi o „petrecere corporatista” si nici nu se va face pe cheltuiala contribuabililor, naste semne de intrebare. Cine plateste? Un zvon ar fi ca musafirii insisi. Placerea consta in a fi alaturi de presedinte. Bugetul federatiei nu permite inca extravagante.

Anul 2013, din nou, s-a dovedit dominat de venitul dobandit din afacerile cu petrol si gaz. Si se dorea diversificarea economiei. Prin politica externa agresiva, Federatia Rusa si-a pastrat dominatia in acest sector. UE spera ca va scapa de gazele rusesti, exploatand gazele din Mediterana, dupa caderea regimului lui Bashar al-Assad in Siria si alte „aranjamente” in Liban, Egipt, Gaza, Cipru. Insa mentinerea la putere a regimului criminal din Siria, pentru ca a cedat Rusiei exploatarea gazelor din Mediterana, i-a dat lui Putin castig de „cauza”, aratand cat de lipsita de insemnatate este soarta unui popor cand e vorba de aplicarea strategiilor marilor puteri. Deci, mare receptie mare la Kremlin!

author avatar
Adina Mutar
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger