AcasăPoliticaMaior si Ungureanu, mai prezidentiabili decat Ponta

Maior si Ungureanu, mai prezidentiabili decat Ponta

Conform unui studiu efectuat de IRES (Institut coordonat de Vasile Dancu), George Maior, Traian Basescu si Razvan Ungureanu sunt numai buni de sefi de stat, spre deosebire de Victor Ponta.

Spre deosebire de Victor Ponta, George Maior (foto) si Razvan Ungureanu au profilul psihologic potrivit mostenitorului de drept al Cotroceniului
Razvan Ungureanu
Victor Ponta

”Am facut, dupa o metoda pe care o folosesc americanii, o metoda de profiling politic. Am incercat sa vedem cum sunt perceputi principalii lideri din perspectiva unor trasaturi psihologice. Am obtinut niste ierarhii”, si-a explicat Vasile Dancu demersul. Indiferent de motivatie, cert este ca rezultatele cercetarii sociologice efectuate de IRES ii sunt nefavorabile liderului PSD Victor Ponta, care s-a clasat dupa Maior si Ungureanu la mai toate categoriile testate: curaj, ambitie, disciplina, adaptabilitate, dominatie, sobrietate, sociabilitate. Doar in materie de prudenta a reusit Ponta sa intre in topul primilor trei, in locul mai aventurosului Ungureanu. In rest, fara alte exceptii, primele trei locuri sunt ocupate de Maior, Basescu si Ungureanu, actualul sef al SRI adjudecandu-si primul loc atunci cand a fost vorba despre disciplina, prudenta, sobrietate si locul secund (dupa Traian Basescu) atunci cand au fost analizate restul trasaturilor de personalitate, respectiv curajul, ambitia, adaptabilitatea, dominatia si sociabilitatea. Concluzia, teribil de neplacuta pentru pesedisti, a fost trasa de Vasile Dancu, care a sustinut ca, in pofida notorietatii de aproape suta la suta de care se bucura Victor Ponta, acesta ”poate ajunge in sondaje la 40%, dar va ramane acolo”. Iar cum Cotroceniul nu poate fi cucerit cu mai putin de 50% plus 1, minimum, rezulta ca Dancu il ingroapa practic, cu studiul sau, pe prezidentiabilul Ponta.

author avatar
Simona Badulescu
1.715 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger