AcasăPoliticaMaior, aviz favorabil in comisii pentru postul de ambasador la Washington

Maior, aviz favorabil in comisii pentru postul de ambasador la Washington

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI) – propus pentru a deveni ambasador in Statele Unite- a primit, marti, unda verde din partea comisiilor reunite de politica externa din Senat si Camera Deputatilor.

Astfel, George Maior a primit aviz favorabil – cu 18 voturi „pentru”, unul „contra” si o abtinere – in vederea numirii in postul de ambasador al Romaniei in Statele Unite. E important de mentionat ca acest aviz este unul consultativ si vine la aproape trei saptamani dupa ce presedintele Iohannis aproba prounerea de numire a fostului senator pentru postul de ambasador al Romaniei in Statele Unite.

„Mai mult ca niciodata, relatia strategica cu SUA este benefica pentru securitatea nationala a Romaniei (…) si stabilitatea in regiune (…) si voi incerca sa dau substanta acestui parteneriat. Din pacate, in paln economic, se poate face, cred, mai mult, Nu se poate ca SUA sa fie pe locul 11 ca investitor in Romania”, a declarat Maior, dupa audiere.

Totodata, fostul sef al SRI a mentionat ca printre prioritatile sale, in calitate de inalt reprezentant al Romaniei la Washington, se va afla si problematica vizelor pentru romanii care vor sa ajunga peste Ocean, in sensul eliminarii acestora.

Noua functie pe care ar urma sa o ocupe Maior vine la doar cateva luni dupa ce acesta a parasit sefia SRI, dupa circa opt ani in care a fost directorul acestui Serviciu.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger