AcasăPoliticaMai multi deputati liberali si-au anuntat intentia de a demisiona din PNL....

Mai multi deputati liberali si-au anuntat intentia de a demisiona din PNL. Reactia lui Crin Antonescu!

Cel putin sase deputati ai PNL si-au anuntat intentia de a renunta la calitatea de membru al Partidului Naitonal, la doar o zi de la incheierea Congresului formatiunii.

Andrei Gerea

Nemultumiti de masurile aprobate in cadrul reuniunii desfasurate vineri si sambata la Palatul Parlamentului si in cadrul careia s-au ales noul presedinte al partidului, Klaus Iohannis, cei 31 de vicepresedinti, dar s-au ratificat si proiectele de fuziune cu PDL si de aderare la Partidul Popular European, deputatii liberali, in randul carora se numara si fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta 2, Andrei Gerea, ar vrea sa plece din formatiunea condusa de primarul sibian.

Pe langa Gerea, si deputatul PNL Mehedinti, Viorel Palasca, s-a anuntat intentia de a renunta la calitatea de membru al PNL, in favoarea formatiunii politice infiintate de catre fostul premier Tariceanu. „Ma voi indrepta spre formatiunea politica autentic liberala propusa de domnul Calin Popescu Tariceanu fiind convins ca activitatea sa politica de-a lungul a 24 de ani, pusa in slujba liberalismului romanesc, poate salva si consolida principiile si ideile liberale in Romania. Am incredere ca noua constructie politica pe care dansul o va infiinta poate fi noua casa a tuturor celor care imbratiseaza ideile si principiile liberale”, precizeaza Palasca, intr-un comunicat de presa.

Fostul lider al PNL: Nimic nou, nimic neasteptat

Printre primele nume grele din partid care au reactionat la aflarea anuntului deputatilor de a parasi barca liberalilor s-a numarat Crin Antonescu, fostul lider al PNL, care nu s-a declarat, insa, surprins de hotararea exprimata de alesii liberali.  „Cred doar ca s-a formalizat o stare de fapt care dureaza de ceva vreme (…) Nu sunt decat un surogat de propaganda pesedista, nu cred ca mai trebuie comentat foarte mult (…) Nimic nou, nimic neasteptat si semnificativ, dupa parerea mea. (…)” , a declarat Antonescu, intr-o interventie telefonica directa la Digi24.

Totodata, Antonescu a tinut sa sublinieze faptul ca votul majoritatii asupra celor doua decizii importante adoptate, in ziua precedenta, la Congresul PNL, ar sta dovada a faptului ca e vorba de hotarari care nu apartin doar unei persoane, ci a peste o mie de delegati care si-a exprimat parerea, prin vot, in cadrul intrunirii forului liberal. „Insa sunt niste fapte, daca intr-un Congres de 1.500 de oameni se voteaza cu 1497 voturi pentru si 3 voturi impotriva afilierea la PPE, atunci trebuie sa incheiem orice discutie ca decizia a fost luata de un om”, a mai precizat fostul lider al Partidului National Liberal.

author avatar
Cristina Stefan
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger