AcasăPoliticaMai multe produse autohtone la raft. Legea supermarketurilor, unda verde de la...

Mai multe produse autohtone la raft. Legea supermarketurilor, unda verde de la Cotroceni

O gura de aer pentru producatorii autohtoni, dar si pentru romanii care doreau sa gaseasca nu doar in piete, ci si in supermarketuri mai multe alimente cultivate in gradinile, serele sau pe campurile patriei.

Dupa ce a trecut de Parlament si a ajuns pe masa presedintelui, in prima zi a noii saptamani aflam, din directia Palatului Cotroceni, faptul ca asa-numita „lege a supermarketurilor” (Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare) a fost promulgata de catre seful statului.

Drept urmare, comerciantii vor fi obligati sa aiba pe rafturi in majoritatea lor produse romanesti. Legea in cauza primise unda verde de la deputati in iunie acest an. Inca de atunci, romanii au sperat ca proiectul sa se concretizeze, astfel incat in momentul in care ajung in magazinele amintite sa stie ca 51% dintre bunurile alimentare aflate la raft sunt de productie autohtona.

Totodata, in cursul zilei de luni, din cate anunta Presedintia, intr-un comunicat, Klaus Iohannis a semnat alte patru decrete.

sursa foto: ziarulclujean.ro

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger