AcasăPoliticaMagistratii il dau in judecata pe Basescu

Magistratii il dau in judecata pe Basescu

Decizia de a-l numi pe Daniel Morar judecator al Curtii Constitutionale nu a fost de bun augur pentru Traian Basescu, presedintele devenind o tinta pentru Asociatia Magistratilor din Romania.

Traian Basescu si-a pus magistratii in cap

Reprezentantii AMR au anuntat ca au depus la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a de contencios-administrativ o cerere de chemare in judecata a  sefului statului si Administratia Prezidentiala, solicitand anularea decretului prin care Daniel Morar a devenit judecator constitutional. Potrivit presedintelui Asociatiei Magistratilor din Romania, Dan Spanu,  fostul sef al DNA, despre care sustine ca ar fi ”valetul lui Traian Basescu”, nu indeplineste conditia legala de ”inalta competenta profesionala”, fiind autorul ”facaturilor judiciare din dosarele Liviu Ciupe, Viorel Burzo si Corneliu Birsan”.

AMR vrea sa-l scoata pe Daniel Morar de la Curtea Constitutionala

”Decretul prezidential este nul de drept, intrucat numirea lui Daniel Morar la CCR a incalcat Art. 143 din Constitutie si art. 61 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind functionarea Curtii Constitutionale, care stabilesc trei conditii de legalitate pentru numirea unei persoane in functia de judecator al Curtii Constitutionale: pregatirea juridica superioara, inalta competenta profesionala; o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica ori in invatamantul juridic superior”, au  mai precizat reprezentantii Asociatiei Magistratilor din Romania, care cer din capul locului audierea lui Daniel Morar in calitate de martor.

[poll id=”648″]

author avatar
Victor Paun
2.251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger