AcasăPoliticaMAE, despre votul in R. Moldova. Aurescu: Atmosfera la Chisinau e calma....

MAE, despre votul in R. Moldova. Aurescu: Atmosfera la Chisinau e calma. Oamenii sunt veseli, glumesc. Unii danseaza

Aflat la Chisinau, secretarul de stat pentru afaceri strategice din cadrul MAE a votat in turul doi al prezidentialelor. Bogdan Aurescu sustine ca votul se desfasoara „normal, fara incidente”, atat la Ambasada Romaniei din capitala Republicii Moldova, cat si in celelalte 20 de sectii de pe teritoriul acestui stat.

De altfel, Aurescu se afla inca de vineri la Chisinau, fiind trimis de MAE sa supravegheze conditiile in care se desfasoara al doilea tur al scrutinului prezidential, pe teritoriul Republicii Moldova. In aceasta dimineata, secretarul de stat si-a exprimat optiunea electorala in jurul orei 9, la Ambasada romana de la Chisinau. Ocazie cu care a observat, precizeaza reprezentantul MAE, ca lucrurile se desfasoara in conditii normale, in ceea ce priveste procesul de vot. Totul in conditiile in care, oficialul MAE anunta ca, urmare a masurilor dispuse de aceasta institutie, dupa primul tur, s-a constatat, pana la ora 10, o „dublare a eficientei procesului de votare in sectiile din R. Moldova”.

Asadar, nu sunt incidente la vot, la Chisinau. „Am putut constata in mod nemijlocit ca procesul de votare se desfasoara normal, fara incidente, aceasta fiind situatia si in celelalte 20 de sectii din R. Moldova, unde totul se desfasoara in parametri normali”, a precizat secretarul de stat, conform unui comunicat al MAE.

Mai mult, Bogdan Aurescu sustine ca a stat de vorba cu romanii aflati la coada, in fata sectiilor de votare. Si ca atmosfera nu e una tensionata, dimpotriva. Oamenii sunt relaxati si pusi pe glume, lasa sa se inteleaga reprezentantul ministerului. De altfel, Aurescu insusi a asteptat la rand sa ajunga la urne, pentru a putea vota la al doilea tur al prezidentialelor. „Am discutat si cu oamenii care asteptau impreuna cu mine sa isi exercite dreptul de vot si cu cetateni iesiti de la urne si acestia erau multumiti de modul in care decurge procesul de votare. Atmosfera aici, la Chisinau, este calma si impregnata de un spirit de sarbatoare, specific evenimentelor importante, cu semnificatie deosebita, oamenii sunt veseli, glumesc, atmosfera este destinsa. Unii asculta muzica romaneasca si chiar danseaza„, a concluzionat Aurescu.

Sursa foto: antena3.ro

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger