AcasăPoliticaMadalin Voicu se tiganeste cu romii

Madalin Voicu se tiganeste cu romii

Satul pana peste cap de ”circul” declansat dupa moartea lui Florin Cioaba, Madalin Voicu nu mai vrea sa auda de regi si imparati romi, ba chiar vrea sa-i ”detroneze” pe cei existenti prin lege.

Madalin Voicu vrea sa termine cu regalitatea roma
DORIN CIOABA - Intaiul nascut al lui Florin Cioaba nu vrea sa renunte la jumatatea sa de coroana
DAN STANESCU - Replica ”regala” crestin-ortodoxa a Casei Cioaba
FERDINAND STANESCU - Bulibasa romilor moldoveni vrea un rege, nu doi

Etnia roma se lauda, in prezent, cu trei regi (fratii Cioaba si Dan Stanescu), plus un imparat, Iulian Radulescu. Evident, acestor capete autoincoronate se adauga si bulibasele clasice. O supra-productie de sefi care nu face insa nici doua parale atunci cand vine vorba despre integrarea romilor, educarea lor, asigurarea unui trai decent. In schimb, luminatiile lor rome devin foarte active atunci cand vine vorba despre dobandirea/pastrarea titlurilor de noblete, cazuri in care toata etnia isi pune poalele-n cap. Ultimul exemplu in domeniu a fost dat de ”succesiunea” lui Florin Cioaba, autointitulatul rege.

IULIAN RADULESCU - Adversar recunosct al familiei Cioaba, autointitulat la randul lui ”imparat”

Adio coroane, tronuri si sceptre

Ramasi orfani, cei doi ”delfini”, Dorin si Daniel, atat s-au tiganit pe coroana, incat rudele si apropiatii au decis sa-i ”incoroneze” pe amandoi. Penibilul situatiei l-a facut sa explodeze pe Madalin Voicu, care a si depus la Parlament un proiect care-i confera doar Casei Regale a Romaniei dreptul de a folosi insemne regale. Ceea ce inseamna ca legea va interzice oricui altcuiva folosirea insemnelor regale si emiterea de documente cu antet, semnaturi si stampile care uzurpa calitatea de regalitate in Romania. ”M-a afectat atat de mult tot circul asta care s-a intamplat, incat am luat decizia, ca tigan, sa nu mai fiu de acord cu astfel de bazaconii care ne denatureaza imaginea. (…) E un circ si o bataie de joc care ne denatureaza pe noi, romii”, si-a varsat naduful Voicu. Demersul lui Madalin Voicu nu este insa pe placul romilor. ”Este cel mai penibil proiect al Parlamentului Romaniei de care am auzit vreodata”, contraataca la unison ”regii” Cioaba. ”Sa ne lase toata presa in pace, nu suntem impotriva fiilor lui Cioaba, dar nu pot fi doi regi. Ne vom strange si vom decide noi”, protesteaza si Ferdinand Stanescu, bulibasa romilor din Moldova.

author avatar
Simona Badulescu
938 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger