AcasăPoliticaMacovei si PMP ii cer lui Ponta sa demisioneze, odata ce a...

Macovei si PMP ii cer lui Ponta sa demisioneze, odata ce a fost in judecata

Vocile care cer ca Victor Ponta sa renunte la sefia Guvernului se inmultesc pe ora ce trece, odata ce s-a aflat ca „dosarul Turceni-Rovinari”, in care este acuzat alaturi de Dan Sova, a fost trimis Instantei Supreme, spre judecata. Pana la acest moment, insa, primul-ministru nu a oferit niciun punct de vedere in privinta vestii venite din directia Directiei Nationale Anticoruptie.

In timp ce liberalii au fost primii care au reactionat pe acest subiect, cerand reprezentantilor Coalitiei sa spuna public daca il mai sustin pe Victor Ponta ca prim-ministru, odata ce DNA-ul a anuntat, joi, ca l-au trimsi in judecata, impreuna cu alte patru persoane, printre ele si fostul ministru social-democrat Dan Sova, Monica Macovei si Partidul Miscarea Populara sunt mult mai categorici si ii cer sefului Guvernului sa renunte de indata la fotoliul de premier.

Sefa M10, fost ministru al Justitiei, i se adreseaza direct fostului lider al PSD, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook. „Ponta, da-ti demisia! Esti trimis in judecata pentru spalare de bani, complicitate la evaziune fiscala si fals in inscrisuri. Nu mai poti fi prim-ministru”, i-a transmis, scurt si cat se poate de categoric, Monica Macovei actualului premier.

La randul lor, reprezentantii PMP cer ca Victor Ponta sa plece de la conducerea Executivului, si cat se poate de repede.  „Suntem singura tara din lumea civilizata cu premier trimis in judecata pentru coruptie. Premierului unei tari nu i se aplica prezumtia de nevinovatie pâna la judecata „de apoi””, sustin „popularii”, care adauga faptul ca, prin faptul ca aceasta „cramponare” de functia de premier constituite „un act de sabotare a interesului national”.

„Conducatorii tarilor civilizate nu mai doresc sa aiba de-a face cu Victor Ponta. (…) Atunci când premierul unei tari devine “persona non grata” in tarile civilizate, are o singura solutie: sa demisioneze imediat, pentru a nu aduce prejudicii uriase de imagine propriei tari”, conchid membrii PMP.

Mai mult, desi s-a ferit sa pronunte cuvantul demisie, si liderul de la Cotroceni considera ca unica solutie pentru premier in situatia in care se afla ar fi sa renunte la functia de conducere de la Palatul Victoria. „Situatia, dupa parerea mea, este din ce in ce mai problematica pentru primul-ministru, pentru Guvern si pentru PSD. Dar, trebuie sa recunoastem ca imaginea Romaniei are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea si cei care pot veni cu solutii sa vina cu solutii”, a declarat presedintele, de la Cotroceni. „Parerea mea nu s-a schimbat: cea mai simpla solutie ar fi cu siguranta cea pe care am propus-o si in iunie”, a punctat seful statului.

Dupa cum aminteam, si reprezentantii principalului partid de opozitie au remis un punct de vedere in aceasta privinta. „Victor Ponta este toxic pentru Romania, detinand in continuare functia de prim-ministru. PNL i-a cerut demisia din momentul in care impotriva sa a fost inceputa urmarirea penala”, au precizat liberalii.

Reactiile vin ca urmare a faptului ca DNA a anuntat, joi, trimiterea in judecata a actualului premeir, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor in „dosarul Rovinari-Turceni”. In aceeasi cauza a fost deferit justitiei si fostul ministru Dan Sova.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger