AcasăPoliticaMacovei: Nu am fost si nu sunt ofiter acoperit. Comisiile de control...

Macovei: Nu am fost si nu sunt ofiter acoperit. Comisiile de control ale SRI si SIE sa lamureasca astazi acest subiect

Lamurind ca nu a fost si nu este ofiter acoperit, ca urmare nu ar avea de ce sa fie vizata de dezvaluirile promise recent de catre seful statului, care vorbea despre un prezidentiabil care ar avea un CV incomplet, Monica Macovei cere ca acest subiect sa fie clarificat cat mai repede de catre comisiile parlamentare de control ale SRI si SIE.

Monica Macovei

Fosta democrat-liberala a insistat asupra faptului ca nu are nicio legatura cu acest aspect readus in discutie, zilele trecute, de catre seful statului, dovada in sprijinul afirmatiilor sale stand faptul ca, inainte de a fi numita ministru al Justitiei, au fost facute verificari in ceea ce o priveste. „Spun de la inceput foarte ferm: nu am fost si nu sunt ofiter acoperit sau in orice alt fel al vreunui serviciu de informatii roman sau strain. De altfel, Presedintele sau institutiile au avut posibilitatea de a verifica acest lucru in 2005, cand am intrat in Guvernul Tariceanu ca ministru al Justitiei, si apoi in 2008, cand Presedintele si Emil Boc mi-au propus sa fiu din nou ministru al Justitiei”, a precizat Macovei, joi, intr-o conferinta de presa.

Candidat independent la scrutinul din noiembrie, fostul ministru a cerut ca, in cazul in care ar exista un prezidentiabil care sa se stie vizat de astfel de acuzatii, sa nu se mai inscrie in cursa pentru Cotroceni. „Fac un apel la acel candidat, daca exista, care este ofiter acoperit sa nu-si depuna candidatura pentru functia de Presedinte al Romaniei si sa se retraga din politica”, a insistat europarlamentarul.

In ciuda faptului ca Alianta Crestin Liberala a cerut o comisie speciala care sa ancheteze acest caz, Macovei sustine ca acest lucru ar insema ca se pierde mult timp, ca urmare solicita, cat mai repede, clarificari in acest sens, de la comisiile parlamentare de control ale SRI si SIE. „Singura cale institutionala de urmat – si insist pe calea institutionala pentru ca aceasta este singura de folosit intr-o democratie – este urmatoarea: comisiile permanente din Parlament de control ale SRI si SIE sa lamureasca astazi acest subiect discutand si chemand la comisii pe directorii celor doua servicii de informatii”, a mai sustinut fostul ministru al Justitiei.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger