AcasăPoliticaMacovei: Descentralizarea, cadoul lui Ponta pentru ”baroni”

Macovei: Descentralizarea, cadoul lui Ponta pentru ”baroni”

Monica Macovei contesta atat proiectul descentralizarii, cat si adoptarea lui prin asumarea raspunderii

Monica Macovei il acuza pe Victor Ponta ca ”isi cumpara linistea” daruindu-i pe ”baronii USL” cu mai multe ”puteri si halci” prin intermediul descentralizarii.

Monica Macovei contesta atat proiectul descentralizarii, cat si adoptarea lui prin asumarea raspunderii

In opinia europarlamentarului democrat-liberal, graba Guvernului de a-si asuma raspunderea pentru proiectul de descentralizare are o singura explicatie: presiunea exercitata din ”baronii” locali. ”Seful «celui mai cinstit Guvern» refuza sa dezbata proiectul in Parlament unde, culmea, are majoritate de peste 70%, si isi asuma raspunderea asupra proiectului de descentralizare. Acest lucru inseamna ca prevederile vor intra  mai repede in vigoare, iar baronii USL vor primi in cateva zile noi puteri generatoare de bani. Ponta va avea astfel si liniste, si oameni care sa alerge pentru USL in campania electorala, sa stranga voturi pentru partid”.

Monica Macovei nu-l iarta nici pe Liviu Dragnea, initiatorul proiectului de descentralizare: ”Inculpatul Dragnea imparte puterile si banii in tara dupa bunul lui plac si in functie de interesele de grup si de partid. Inculpatul Dragnea ar fi trebuit sa plece din Guvern din momentul in care a fost trimis in judecata sub acuzatia de fraudare a votului”.

author avatar
Simona Badulescu
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger