AcasăPoliticaMacovei crede ca in Guvernul Ciolos ar trebui sa fie cooptati "oameni...

Macovei crede ca in Guvernul Ciolos ar trebui sa fie cooptati „oameni integri si specialisti”

Monica Macovei

Odata ce s-a aflat ca fostul comisiar european Ciolos a fost desemnat sa se ocupe de formarea unei viitoare echipe guvernamentale, fostul ministru al Justitiei, actualmente lider al formatiunii M10, considera ca acest pas nu este suficient „pentru a sustine ca vocea „strazii” a fost ascultata”.

Monica Macovei

In opinia europarlamentarului, „in cabinetul Ciolos trebuie numiti oameni integri si specialisti, iar modificarile legislative cerute de oameni in strada sa fie facute imediat”. Iar cum pregatirile si negocierile in vederea stabilirii viitoarei echipe guvernamentale pe care o va conduce tehnocratul desemnat de Klaus Iohannis, dar si a proiectelor urmatoruluI Cabinet sunt in plina desfasurare, Macovei considera ca ar trebui sa se prioritizeze anumite aspecte.

Respectiv, din cate mentioneaza fostul ministru, miercuri la pranz, intr-un mesaj pe contul sau de Facebook, ar trebui sa fie promovate prioritar proiectele care sa stabileasca, printre altele, reducerea numarului de parlamentari la 300, alegerea primarilor din doua tururi, dar si eliminarea pragului electoral si implementarea votului electronic si prin corespondenta -atat pentru romanii din tara, cat si pentru cei din diaspora, la toate tipurile de alegeri, precum si  confiscarea averilor nejustificate.

Va reamintim ca, vinerea trecuta, la incheierea celor doua zile din cadrul unei prime runde de consultari inainte de desemnarea primului-ministru, Klaus Iohannis a chemat la Cotorceni si reprezentanti ai societatii civile, dar si ai Strazii, respectiv din randul miilor de oameni care au manifestat, in centrul Capitalei, dar si in orasele mari ale tarii, dupa tragedia din clubul „Colectiv”, soldata cu zeci de morti, protestatarii cerand, intr-o prima faza, mai multe demisii. De alfel, pe fondul acestor manifestari de strada, miercurea trecuta Victor Ponta si-a anuntat demisia. De asemenea, duminica seara, Iohannis a mers persoanal in centrul Bucuresitului si a stat de vorba cu cateva persoane aflate in strada.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger