AcasăPoliticaMacovei cere organizarea unui referendum pe tema imunitatii parlamentarilor

Macovei cere organizarea unui referendum pe tema imunitatii parlamentarilor

Monica Macovei

Fosta democrat-liberala ii solicita sefului statului organizarea unui referendum pe tema imunitatii parlamentarilor. Consultarea populara ar urma sa aiba loc simultan cu cel de-al doilea tur al prezidentialelor, pe 16 noiembrie.

Monica Macovei

Aducand ca argument necesitatea ca acest subiect sa fie transat de catre romani printr-un referendum national si motivand faptul ca sondajele de pana la aceasta data ar arata faptul ca se va organiza un al doilea tur de scrutin, in cursa pentru Cotroceni, avand in vedere ca niciun candidat nu ar obtine in primul tur 50%+1 din voturi, Monica Macovei propune ca acest demers sa fie organizat pe 16 noiembrie.”Sondajele arata ca niciun candidat nu va lua un numar de voturi egal cu 50% plus unu din numarul total de alegatori, asadar este certa organizarea unui al doilea tur de scrutin pentru alegerea Presedintelui Romaniei”, a sustinut Macovei, potrivit unui comunicat de presa.

Astfel, candidatul independent la scrutinul pentru prima functie in stat ii solicita presedintelui Basescu sa ceara organizarea unui referendum, in cadrul caruia romanii sa raspunda unei singure intrebari: „Sunteti de acord ca parlamentarii, ministrii -fosti sau actuali- si Presedintele Romaniei sa nu mai beneficieze de nicio forma de imunitate, cu exceptia opiniilor politice?„. Aceasta intrebare ar urma sa fie trecuta pe un buletin de vot separat celui pe care sunt inscrise numele candidatilor aflati in cursa pentru presedintie. „Un buletin de vot in plus la scrutinul din 16 noiembrie 2014 nu va creste semnificativ costurile de organizare a scrutinului, dar romanii vor avea posibilitatea sa isi exprime direct vointa in legatura cu acest subiect de interes national”, a precizat fostul ministru, conform aceleiasi surse.

57 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger