AcasăPoliticaMacovei cere BEC renumararea voturilor anulate la primul tur de scrutin

Macovei cere BEC renumararea voturilor anulate la primul tur de scrutin

Monica Macovei, care a candidat ca independent in primul tur al alegerilor prezidentiale, cere Biroului Electoral Central renumararea voturilor declarate nule in cadrul scrutinului desfasurat pe 2 noiembrie.

In solicitarea adresata BEC, marti, fostul ministru al Justitiei mentioneaza ca, avand in vedere ca, in calitate de candidat independent, nu a avut dreptul sa isi desemneze reprezentanti in Birourile Electorale ale sectiilor de votare, vrea sa stie cate buletine de vot stampilate in dreptul numelui sau au fost anulate. „Va rog sa permiteti accesul unui reprezentant al meu la sediul BEC si care, alaturi de personalul BEC, sa revada buletinele de vot declarate nule si sa asiste la renumararea lor. Potrivit comunicarii oficiale a BEC, datele finale provizorii, au fost 237.761 de voturi nule, adica 2, 44%”, mentioneaza Macovei in solicitarea adresata Biroului Electoral Central.

Fostul ministru isi motiveaza solicitarea prin faptul ca, duminica, la primul tur al scrutinului pentru prima functie in stat, ar fi fost reclamate mai multe nereguli, printre ele si furtul unor stampile. „Cererea mea este cu atat mai justificata cu cat la acest tur de scrutin  au fost reclamate mai multe furturi ale stampilelor din sectiile de votare (de exemplu, in Scetiile de votare nr. 182 si nr. 2183 din Bucuresti) si legea a fost incalcata prin neafisarea proceselor verbale incheiate de toate Birourile Electorale ale Sectiilor de Votare la sediile acestora”, mai sustine Macovei.

Conform rezultatelor finale provizorii, anuntate, marti, de catre reprezentantii Biroului Electoral central, Monica Macovei a obtinut, in primul tur, 421.648 de voturi, respectiv 4, 44 % din optiunile alegatorilor.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger