AcasăPoliticaMacovei: Ceea ce s-a intamplat in Senatul Romaniei este o rusine

Macovei: Ceea ce s-a intamplat in Senatul Romaniei este o rusine

„Senatorii au pus din nou un pumn in gura Justitiei”, considera fostul ministru, acuzand atat social-democratii, cat si liberalii, ca declaratiile de dupa consultarile cu presedintele Iohannis, de la Cotroceni, ar fi „doar minciuni”.

Europarlamentarul ar vrea ca senatorii sa spuna cum anume au votat in cazul Vosganian, in conditiile in care votul de joi, in urma caruia solicitarea DIICOT de incuviintare a urmaririi penale in cazul liberalului a fost respinsa -cu 71 de voturi ‘impotriva’ si 56 ‘pentru’, a fost unul secret, cu bile. „Ceea ce s-a intamplat in Senatul Romaniei este o rusine. (…) Senatorii au pus din nou un pumn in gura Justitiei”, noteaza Macovei pe contul sau de Facebook.

Mai mult, fostul ministru al Justitiei considera ca rezultatul votului de joi, in urma caruia Vosganian ramane cu imunitate parlamentara, vine in contradictie cu declaratiile facute de unii reprezentanti ai clasei politice, dupa recentele consultari cu seful statului, in care s-a abordat si chestiunea alesilor ajunsi in vizorul justitiei. „Este a doua oara cand Varujan Vosganian este „mai egal” in fata legii decat toti ceilalti romani, doar pentru ca parlamentarii PSD si PNL vor si pot. Si PSD si PNL au aratat astazi, din nou, ca una spun si alta fac, si ca declaratiile de dupa consultarile de la Cotroceni au fost doar minciuni”, conchide presedinta asociatiei M 10.

Senatorii au respins solicitarea procurorilor privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, suspectat de  DIICOT de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in „dosarul gazelor ieftine”.

185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger