AcasăPoliticaM.R. Ungureanu, investit la conducerea SIE. Presedintele Iohannis, prezent la ceremonie

M.R. Ungureanu, investit la conducerea SIE. Presedintele Iohannis, prezent la ceremonie

Ungureanu si-a preluat, oficial, mandatul de director al SIE. Propus pentru aceasta functie de catre seful statului, nominalizarea sa la sefia Serviciului de Informatii Externe fiind aprobata, ulterior, prin votul Parlamentului, Mihai Razvan Ungureanu a fost investit miercuri in cea mai inalta functie din cadrul acestei institutii.

La ceremonia de investitura a lui Ungureanu, fostul premier care, de altfel, a mai condus, timp de cinci ani, in intervalul 2007-2012, aceasta institutie, desfasurata la sediul SIE, au fost prezenti atat seful statului, cat si doi consilieri prezidentiali – Dan Mihalache si Ion Oprisor.

Cu aceasta ocazie, Iohannis a evocat celor prezenti rolul SIE in cadrul Strategiei Nationale de Aparare a Tarii, recent adoptata de Legislativ, cu atat mai mult in contextul situatiei din vecinatatea Romaniei. „Presedintele Romaniei a precizat, de asemenea, ca Serviciul de Informatii Externe se afla in prima linie a frontului impotriva provocarilor neconventionale din afara granitelor, de aceea trebuie sa-si consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se refera la evaluare strategica, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie in momente de criza intemeiata pe informatie reala, exacta si la timp”, precizeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

Va reamintim ca martea trecuta, respectiv pe 30 iunie, Legislativul a votat, in plen, propunerea Presedintiei in privinta succesorului lui Melescanu in fruntea SIE. Iar numirea lui Ungureanu la conducerea Serviciului a fost adoptata cu 278 de voturi „pentru” si doar sase „impotriva”. La scurta vreme dupa ce s-a anuntat rezultatul votului, Ungureanu a depus juramantul, de la tribuna salii Parlamentului.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger