AcasăPoliticaLudovic Orban, la politie, dupa plasarea sub control judiciar

Ludovic Orban, la politie, dupa plasarea sub control judiciar

Ludovic Orban

Plasat de doar cateva zile sub control judiciar, fostul prim-vicepresedinte al PNL s-a prezentat devreme in aceasta dimineata pentru prima oara la sectia de politie, ca parte a procedurilor stabilite de catre procurori si politisti in acest caz.

Ludovic Orban

La plecarea de la circa de politie – sectia 23 , din sectorul 3  al Capitalei, in jurul orei 9 si 15 minute, Ludovic Orban a explicat ca motivul prezentei sale  in fata oamenilor legii, alegand sa nu faca declaratii despre cauza in care a ajuns in vizorul procurorilor. „V-am zis ca nu am niciun fel de informatii sa va furnizez despre acest dosar”, a precizat Orban, care a precizat ca nu a luat inca o decizie daca va constesta aceasta masura a controlului judiciar impusa de catre anchetatorii DNA. „Ramane de vazut”, a fost raspunul liberalului in privinta acestui aspect.

La fel de putine precizari a facut Orban si cand a fost vorba sa vorbeasca despre succesorul sau la postura de candidat al PNL-ului la alegerile locale din iunie, pentru Primaria Capitalei. „Permiteti-mi sa nu fac nicun fel de consideratii despre candidatul PNL. Este o decizie luata de BPN al PNL, ca atare o respect”, a punctat fostul prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal, despre candidatura lui Marian Munteanu.

Va reamintim ca DNA il acuza pe Ludovic Orban de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, fapta prevazuta de aricolul 13 din Legea nr. 78/2000 Mai exact, procurorii spun ca acesta i-ar fi cerut, la inceputul lunii trecute, unui om de afaceri sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din iunie, in care Ludovic ar fi trebuit sa candideze la functia de primar al Bucurestilor, dar si ca „la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovat imaginea candidatului”.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger