AcasăPoliticaLudovic Orban a ajuns la DNA, pentru a fi audiat in dosarul...

Ludovic Orban a ajuns la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care a intrat in vizorul procurorilor

Eugen Nicolaescu i-a suflat lui Ludovic Orban functia de lider de grup

Ludovic Orban pare sa aiba o zi plina, sau cel putin o prima parte a zilei cat se poate de incarcata. Dupa ce in jurul orei 9 a fost zarit la politie, din sectorul 3, liberalul a ajuns, la aproape doua ore dupa oprirea la Sectia 23, si pe strada Stirbei Voda, la sediul central al DNA.

UPDATE 12.31: Dupa mai bine de o ora de discutii cu procurorii, Ludovic Orban a plecat de la DNA, alegand sa nu faca declaratii despre dosarul incare a intrat in atentia procurorilor DNA si nici despre noul candidat al PNL la Primaria Generala. Singurul aspect pe care l-a subliniat a fost acela ca nu ar fi putut intra intr-o cursa electorala, de vreme ce suspiciunea ce planeaza in cazul sau nu a fost lamurita. „Sigur, imi pare rau ca m-am retras, dar sunt un om de onoare. Atata timp cat exista o suspiciune (…) nu accept sa candidez la o functie publica pana nu se lamureste aceasta suspiciune”, a precizat fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei si cel care, pana recent, ocupase fotoliul de prim-vicepresedinte al formatiunii liberale.

––-

Procurorii l-au chemat pentru a-l audia din nou in dosarul in care, recent, au dispus urmarirea sa penala si plasarea sub control judiciar, pentur un interval de doua luni. Alegand – cum s-a intamplat, de altfel, si in momentul in care a iesit de la circa de politie, unde a mers pentru a stabili alaturi de oamenii legii conditiile aplicarii masurilor controlului judiciar – sa nu comenteze in privinta cauzei in care a ajuns in atentia anchetatorilor anticoruptie, Ludovic Orban a ales din nou sa nu vorbeasca prea mult nici despre actualul candidat al liberalilor la Primaria Capitalei, mai precis despre numele celui care ii succede in postura de aspirant la fotoliul de primar al Bucurestilor, „Sunt la DNA, sunt in cadrul unei anchete si au hotarat cei care trebuie sa hotarasca (,) candidatul PNL la Primaria Capitalei (…) sunt un om care intotdeauna am respectat legea si deciziile luate de autoritati”, a afirmat fostul prim-vicepresedinte al PNL, inainte de a intra sa discute cu procurorii anticoruptie.

Va reamintim ca DNA il acuza pe Ludovic Orban de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, fapta prevazuta de aricolul 13 din Legea nr. 78/2000. Mai exact, anchetatorii anticoruptie au anuntat ca acesta i-ar fi cerut, la inceputul lunii martie, unui om de afaceri sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din iunie, in care Orban ar fi trebuit sa candideze la functia de primar al municipiului Bucuresti. Dar si ca „la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovat imaginea candidatului”.

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger