AcasăPoliticaLucia Varga a anuntat ca PNL ar putea vota proiectul Codului Silvic...

Lucia Varga a anuntat ca PNL ar putea vota proiectul Codului Silvic doar daca se elimina articolul 20

Fost ministru delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga a anuntat, luni, in ce conditii ar fi de acord liberalii sa sustina, prin vot, proiectul Codului Silvic.

„Pozitia PNL este ca vom solicita retrimiterea la comisii a cererii de reexaminare a Codului Silvic si admiterea discutarii in parte a articolului 20 si eliminarea acestuia”, a anuntat vicepresedintele PNL.

Concret, liberalii ar dori eliminarea articolului care permite defrisarea fara restrictii a padurilor mai mici de zece hectare, exemplificand in motivarea demersului lor si pericolele aprobarii unei legi ce contine prevederile respective. „Aprobarea unei legi care cuprinde un articol care permite taierea padurilor fara document tehnic, fara amenajament silvic va avea ca efect atentat la siguranta cetatenilor si a comunitatilor”, a explicat fostul ministru, Livia Varga amintind totodata despre padurile situate in jurul lacrurilor de acumulare ori a barajelor, care au rol de protectie in cazul viitorurilor, in lipsa lor existand riscul producerii unor alunecari de teren si inundatii, care ar putea afecta viata locuitorilor din zona.

Pentru a nu lasa loc de nicio interpretare, vicepresedintele liberalilor a pus punctul pe „i”, mentionand, in chip de concluzie, ca „PNL ar putea vota Codul Silvic initiat de PSD numai daca acest articol 20 va fi rediscutat in comisie si eliminat. Altfel, PNL va vota impotriva acestui Cod Silvic”.

foto: pnl.ro

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger