AcasăPoliticaLovitura sub centura! Premierul Moldovei: "Nu suntem pregatiti sa ne unim cu...

Lovitura sub centura! Premierul Moldovei: „Nu suntem pregatiti sa ne unim cu Romania!”

Desi Traian Basescu, presedintele Romaniei, anunta ca obiectivul tarii noastre, pe linie de politica externa, este unirea cu Moldova, politicienii de peste Prut nu iau in calcul aceasta varianta.

Prezent la Summitul Parteneriatului Estic, de la Vilnius, Iurie Leanca, premierul Moldovei, a anuntat, clar si raspicat, ca „Moldova nu este pregatita sa se uneasca cu Romania”.

Politicianul sustine ca obiectivul Moldovei este aderarea la UE, in acest sens semnandu-se deja un Acord de Asociere cu Uniunea Europeana.

Totusi, Leanca a precizat ca „in cazul in care vom adera la Uniunea Europeana, vom face parte dintr-un spatiu economic si comercial comun. Nu vor exista frontiere interne”.

Leanca sustine ca unirea cu Romania nu este viabila pentru ca Moldova trebuie sa-si stabileasca sarcini concrete in ceea ce priveste aderarea la UE, iar aceste sarcini nu vor putea permite unirea cu Romania.

Anuntul premierului moldovean vine la doua zile dupa ce Traian Basescu, presedintele Romaniei, sustinea ca „un popor, cand are ocazia sa fie impreuna, nu va renunta. Nu mizez pe oameni politici, toata actiunea mea legata de Republica Moldova a fost legata de ideea ca poate ne vom uni. Acest lucru se va intampla, pentru ca sangele apa nu se face”.

author avatar
Cristi Ionita
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger