AcasăPoliticaLovitura pentru PNL! ANI il da pe Iohannis pe mana Parchetului

Lovitura pentru PNL! ANI il da pe Iohannis pe mana Parchetului

[poll id=”570″]Agentia Nationala de Integritate a cerut Parchetului sa-l cerceteze, pentru conflict de interese, pe prim-vicepresedintele liberal Klaus Iohannis.

Meciul dintre Klaus Iohannis si ANI a trecut intr-o alta etapa

Inspectorii de integritate au constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala. Potrivit ANI, edilul a semnat, in decembrie 2010, un contract de prestari servicii intre Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL, societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania, al carui presedinte era. De asemenea, Iohannis a aprobat, in perioada ianuarie – iunie 2011, un numar de trei facturi fiscale in vederea efectuarii platilor catre prestator (S.C. Tipografia Honterus S.R.L.).

Solicitarea inaintata Parchetului vine la cateva luni dupa ce inspectorii de integritate l-au declarat incompatibil pe acelasi primar al Sibiului. In fata acestui asalt, Iohannis a ales sa pozeze in victima. ”Vor tot cauta pana cand tot vor gasi ceva. Nu este niciun conflict de interese dupa legea din aceasta republica. Este o – sa nu zic ceva ce poate fi interpretat – este o interpretare excesiva a legislatiei. Sigur ca am fost presedinte al FDRG, dar nu am fost nici macar reprezentant in AGA la societatea  Honterus, nici membru in AGA si, ca si presedinte al Forumului, am avut cu totul alte atributii decat de a ma ocupa de Honterus, iar ca si primar am semnat actele, evident, in baza unor documente care au rezultat din licitatii publice”, a explicat prim-vicepresedintele PNL.

author avatar
Adelina Ionicel
1.271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger