AcasăPoliticaLovitura dura! Kelemen Hunor: "UDMR sustine motiunea depusa de PNL"

Lovitura dura! Kelemen Hunor: „UDMR sustine motiunea depusa de PNL”

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a anuntat, miercuri, ca formatiunea politica pe care o conduce va sustine motiunea de cenzura depusa de Partidul National Liberal impotriva premierului Victor Ponta.

Desi au asigurat pana nu de mult, practic, guvernarea Ponta, alaturi de PSD si UNPR, cei de la UDMR par dispusi la o schimbare, dupa negocierile avute, miercuri, cu reprezentantii Partidului National Liberal.

„Motiunea de cenzura — un instrument politic si este foarte bine sa fie folosit in fiecare sesiune parlamentara. Ramane, cel putin pentru mine, intrebarea daca era bine sa fie initiata aceasta motiune acum sau peste doua trei saptamani, dar nu mai este cale de intoarcere. UDMR este in Opozitie si aproape sigur ca se va comporta ca o formatiune politica in Opozitie, sigur ca nu va vota impotriva motiunii de cenzura, dar consultandu-ma cu colegii mei marea majoritate crede ca trebuie sa mergem pe logica unei formatiuni politice in Opozitie”, a spus Kelemen Hunor, dupa intalnirea cu liderii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Totusi, Kelemen Hunor a atras atentia ca „o decizie formala in legatura cu posibilitatea de a sustine sau nu motiunea depusa de PNL se va lua luni, la sedinta grupurilor reunite ale UDMR”.

Hunor se teme ca „daca acest Guvern va propune bugetul pentru anul viitor, atunci Romania va avea o mare problema”.
Va reamintim ca membrii Partidului National Liberal au depus o motiune de cenzura impotriva premierului Victor Ponta, pe care il acuza ca actioneaza impotriva intereselor tarii si ca trebuia sa renunte la functie inca din momentul in care a intrat pe mana procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care l-au trimis in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni in celebrul dosar „Turceni-Rovinari”.

Motiunea de cenzura a PNL impotriva premierului Victor Ponta urmeaza a fi votata saptamana viitoare.

author avatar
Cristi Ionita
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger