AcasăPoliticaLovitura de teatru: alegerile prezidentiale din Austria se repeta!

Lovitura de teatru: alegerile prezidentiale din Austria se repeta!

Situatie fara precedent! Curtea Constitutionala austriaca a invalidat scrutinul prezidential, drept urmare alegerile se vor repeta, cel mai probabil in toamna.

Ziua de 1 iulie va ramane, cu siguranta, in istoria Austriei, dar si a politicii europene, in general, avand in vedere ce a decis Curtea Constitutionala locala. Nici bine nu s-au incheiat alegerile pentru prima functie in stat, ca deja s-a anuntat ca vor fi organizate altele.

Din cate noteaza presa internationala, lucrurile stau astfel: formatiunea de extrema dreapta Partidul Libertatii – care a mers in aceasta cursa pe mana lui Norbert Hofer- s-a adresat Curtii, invocand presupuse nereguli in privinta numararii voturilor exprimate la scrutinul desfasurat luna trecuta. Iar forul a decis, iata, sa invalideze turul, ceea ce inseamna ca alegerile prezidentiale se vor relua.

Hotararea Curtii a ajuns la urechile presei in urma cu scurt timp si deja face inconjurul presei din lumea intreaga, avand in vedere ca este o situatie foarte rar intalnita. Va mai spunem ca pana vineri se crezuse ca noul lider al administratiei de la Viena urma sa fie Alexander Van der Belles, reprezentant al Partidului Ecologist, cel care il depasise „la mustata” pe Hofer in cursa prezidentiala. Iata, insa, ca lucrurile au luat o cu totul alta turnura.

sursa foto: austrianflag.facts.co

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger