AcasăPoliticaLiviu Dragnea ramane la sefia PSD/"Sentinta o consider profund nedreapta"

Liviu Dragnea ramane la sefia PSD/”Sentinta o consider profund nedreapta”

Dragnea nu se retrage de la conducerea PSD, dupa hotararea pronuntata astazi de Curtea Suprema. Politicianul a mentionat ca a fost o ‘decizie luata la cald’, precizand ca vor mai fi discutii si dupa alegerile locale.

„Am avut o discutie colegiala – unii zic ca a fost CEx, unii zic ca n-a fost- (…) m-a interesat sa am aceasta discutie cu colegii – presedinti de organizatii judetene, si cu ceilalti membri ai BPN (…) fata de aceasta sentinta pe care o consider profund nedreapta”, a anuntat Dragnea, mentionand, insa, ca nu comenteaza decizia instantei.

Mai clar, presedintele social-democrat nu face un pas inapoi de la sefia PSD. „Am avut discutia in partid – ceea ce m-a interesat sa aflu de la colegi, dincolo de solidaritatea fireasca- ce ar insemna o retragere a mea (…) parerea majoritatii sau aproape unanima a fost ca o retragere a mea poate sa destabilizeze activitatile de campanie si ca PSD-ul sa nu obtina scorul (…) in acest conditii am decis sa raman in continuare aceasta functie, sa gestionez in continuare campania”, a precizat seful PSD.

Liviu Dragnea a anuntat aceasta hotarare in urma cu doar cateva minute, la aproximativ doua ore de la aflarea deciziei definitive a Curtii Supreme, cea de condamnare a sa la doi ani de inchisoare cu suspendare, in „dosarul Referendumul”, si in conditiile in care liberalii au si anuntat deja ca sunt de parere ca ar trebui sa-si dea demisia. Totodata, Dragnea a tinut sa-i multumeasca lui Ponta pentru mesajul transmis pe acest subiect.

Trebuie spus ca in jurul sefului PSD s-au aflat, in holul sediului central al partidului, zeci de pesedisti si nume cunoscute din PSD, printre care Lia Olguta Vasilescu, primarita Craiovei, Rovana Plumb, fostul ministru al Muncii, Doina Pana, dar si Mircea Dusa, fostul ministru al Apararii, si Codrin Stefanescu, actualul secretar general al PSD.

„Fata de actuala situatie, in care condamnarea dlui Liviu Nicolae Dragnea a fost confirmata definitiv, consideram ca este obligatoriu gestul demisiei sale din calitatea de presedinte al Partidului Social Democrat”, mentioneaza liberalii, intr-un comunicat. Mai mult, reprezentantii PNL sustin ca „de astazi inainte actualul lider al PSD poarta eticheta de condamnat pentru frauda electorala, indiferent care este scopul sau contextul infractiunii”. Ar depasi orice imaginatie ca, in contextul alegerilor locale si parlamentare din acest an, dnul Dragnea sa ramana la conducerea PSD, mentinand astfel suspiciunea continuarii acestor practici de deturnare a votului”.

Cititi si:  Decizie definitiva: Liviu Dragnea, doi ani de inchisoare cu suspendare

Prima reactie de la PSD, dupa aflarea deciziei definitive a instantei in cazul Dragnea: „Suntem inmarmuriti”

Dragnea a venit la sediul PSD, la scurta vreme de la aflarea hotararii instantei. Ce a spus!

Liberalii cer demisia lui Dragnea de la sefia PSD

Ponta considera ca Dragnea n-ar trebui sa plece din fruntea PSD, dupa decizia instantei

author avatar
Cristina Stefan
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger